Jaarlijkse ooievaartelling komt op 25

FLEVOLAND • Zo 14 januari 2018 | 20:14 • Zondag 14 januari 2018 | 20:14
Tijdens de jaarlijkse wintertelling van de ooievaars zijn er in heel Flevoland 25 geteld, vijf meer dan in 2017. Dat laat STORK weten, de organisatie die mensen elk jaar vraagt om te gaan tellen.

Traditiegetrouw zit er altijd een grote groep ooievaars in Lelystad. Zij hebben zich ook dit jaar weer laten zien. In de buurt van het Natuurpark zaten ze met twintig vogels bij elkaar. Vier werden er gespot bij de N50 tussen Emmeloord en Kampen en er werd één ooievaar bij Almere gezien. 

Landelijk meer dan 500
Volgens STORK past dit aantal in het beeld van Flevoland. Landelijk zijn in een eerste telling zo'n 580 ooievaars gezien. Vaak gaat dat aantal nog wel omhoog, omdat nog niet iedereen de waarneming van een ooievaar heeft gemeld. 

De ooievaarsorganisatie roept elk jaar mensen op om te gaan tellen. Zo kunnen ze in de gaten houden waar de vogels overwinteren en of dat goed blijft gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel