Elly van Wageningen is beste lokale bestuurder

LELYSTAD
De Lelystadse wethouder Elly van Wageningen (ChristenUnie) is de 'Beste Lokale Bestuurder van 2017'. Ze was genomineerd door DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks. Negen andere bestuurders werden ook genomineerd en online kon worden gestemd.

DWARS reageert met die lijst op de gelijknamige verkiezing van het blad Binnenlands Bestuur. Op die lijst staan alleen maar mannen. "Met deze tegenverkiezing willen we onze waardering uitspreken naar al die vrouwelijke bestuurders die zich dag in, dag uit inzetten om onze samenleving verder te brengen," aldus DWARS.

De ChristenUnie Lelystad heeft Van Wageningen recent herkozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart.
 

reacties (7)

 • Barbara

   

  Een beloningsysteem of prijsjes uitreiken kun je gebruiken als hulpmiddel om bepaalde gedragingen aan- of af te leren.

  reageer
 • Gerben

   

  Het zegt wel wat dat een andere politieke partij (jongeren van GroenLinks) haar deze prijs geven. Dat betekent dat niet alleen Lelystadse partijen blij moeten zijn met mevrouw van Wageningen maar veel breder, misschien wel heel Nederland en nog wel de jongeren, de toekomst. Dit is echt zo een powervrouw die Lelystad dus nodig heeft. Hopelijk wordt dit heel erg beloont tijdens de verkiezingen.

  reageer
 • HH

   

  Ik hoop oprecht dat Elly van W. heel veel stemmen bij GroenLinks weghaalt.

 • Fan van Elly

   

  Dat dus! Als de landelijke jeugd je wel waardeert, wat zou je je dan nog aantrekken van die oude zeurpieten in de raad met hun stokpaardjes. Ik zou haast zeggen, gelukkig speelt ze het politieke spel niet perfect. Ze is namelijk betrokken, echt en oprecht. Kom daar maar eens om!

 • Henk Schraa

   

  Geweldig dat Elly deze prijs heeft gewonnen. Meer dan verdiend! Op al haar portefeuilles zijn grote stappen gezet en dan is dit een mooie beloning.

  reageer
 • W. de Jong

   

  Top! Gefeliciteerd!

  reageer
 • Smoeshaan

   

  Nou breekt mijn klomp... ! Betrokken is ze zeker, maar effectief? Nee, integendeel. En deze wethouder snapt niks van het spel tussen raad, college en marktpartijen. Daar helpen goede bedoelingen niet voldoende bij. De terechte verwijten in haar richting het laatste jaar waren dus niet terecht? Maar goed. Laat ze er maar blij mee zijn. Zit ik verder niet mee. Binnenkort verkiezingen.

  reageer
 • Gemeenteraad

   

  Helemaal gelijk. Zeker een aantal moties overleefd door de steun van de collegepartijen. Ook nog steeds 1 miljoen euro niet teruggehaald van het HBO onderwijs. Succes Elly.

 • laat alle reacties zien
 • nu ik even

   

  Gefeliciteerd! Inderdaad dik verdiend. Zorgvuldig, integer, betrokken, modern zijn zo wat passende woorden. Een voorbeeld voor velen!

  reageer
 • MR

   

  Dik verdiend! Gefeliciteerd!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert