Leefbaar Almere wil fonds voor lokale media

ALMERE • Ma 22 januari 2018 | 16:48 • Maandag 22 januari 2018 | 16:48
Leefbaar Almere wil dat de gemeente geld stort in een fonds dat de lokale journalistiek kan bevorderen. Bij het fonds kunnen lokale media of individuele journalisten dan een aanvraag indienen en het fonds beslist vervolgens of de aanvraag wordt gehonoreerd.

Tienduizenden euro’s nodig
Om hoeveel geld het gaat, is niet duidelijk. Raadslid Nico van Duijn van Leefbaar Almere spreekt over een paar tienduizenden euro’s. Dat geld kan vooral gebruikt worden voor onderzoeksjournalistiek.

Volgens Van Duijn wordt het aanbod van lokale media in Almere steeds mager. “Grote kranten bezuinigden titels weg en ook Omroep Flevoland moet flink bezuinigen. Het gevolg is dat de overgebleven media zich beperken tot het brengen van kleine nieuwsfeitjes. Dat is jammer, want de journalistiek moet de gebeurtenissen in de stad kritisch volgen"

Meer duiding
Van Duijn wil graag dat er meer duiding komt over belangrijke onderwerpen zoals de Floriade. "Daar moet een journalist een paar dagen voor worden vrijgemaakt en daar is domweg geen budget voor," zegt Van Duijn.

Aanstaande donderdag praat de gemeenteraad over het idee van Leefbaar Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel