Dunkirk genomineerd voor acht Oscars

URK • Di 23 januari 2018 | 15:19 • Dinsdag 23 januari 2018 | 15:19
De film Dunkirk, die voor een deel is opgenomen op Urk, is dinsdag genomineerd voor voor acht Oscars. Het gaat onder meer om de categorieën beste regisseur, beste cinematografie en beste muziek.  

Dankzij de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema is de nominatie voor beste cinematografie in de wacht gesleept. Het is voor zover bekend voor het eerst in de geschiedenis dat een Nederlander in deze categorie is genomineerd. Van Hoytema is ook verantwoordelijk voor het feit dat de oorlogsfilm voor een deel op Urk werd opgenomen. Dat zegt hij in een interview met De Volkskrant

Van Hoytema draaide Dunkirk anderhalf jaar geleden samen met regisseur Christopher Nolan. Tijdens de opnames deden een aantal figuranten uit Urk mee. Die mochten als eerste Nederlanders een voorvertoning van de film bekijken. 

Oorlogsfilm over Duinkerke
De oorlogsfilm vertelt over de evacuatie van honderdduizend Britse en Franse soldaten die in de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s waren omsingeld op de stranden van Duinkerke. Hoofdrollen worden gespeeld door Kenneth Branagh, Mark Rylance, Tom Hardy en Cilian Murphy. De film werd goed bezocht in de bioscoop. 

Op 4 maart wordt tijdens de uitreiking van de Oscars bekend of Van Hoytema de Oscar krijgt. 

[https://www.youtube.com/watch?v=73SdpQeWMps]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel