MC Groep haalt energiedrankjes uit verkoop

LELYSTAD • Wo 24 januari 2018 | 10:56 • Woensdag 24 januari 2018 | 10:56
De MC Groep in Lelystad heeft woensdag alle energiedrankjes uit de verkoop gehaald. Die werden verkocht in frisdrankautomaten en in het restaurant. Het ziekenhuis wil in gesprek met de leverancier om te bespreken of de blikjes nog terug moeten komen.

De MC Groep geeft met de actie gehoor aan een oproep van voedselwaakhond Foodwatch. Die actiegroep vindt het krom dat kinderartsen waarschuwen voor de gevaren van de drankjes, terwijl jeugd "bij de uitgang van datzelfde ziekenhuis verleid wordt de schadelijke drankjes te kopen". Daarom roept de organisatie ziekenhuizen op om te stoppen met de verkoop.

Volgens kinderartsen lopen de schadelijke effecten van de energiedrankjes uiteen van slaapproblemen en hartritmestoornissen tot nierfalen. 

Andere ziekenhuizen
In het Dr.Jansencentrum en het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord worden de drankjes niet verkocht.

Het Flevoziekenhuis in Almere verkoopt wel Red Bull in de automaten en in het restaurant. Ongeveer een jaar geleden is het assortiment daar gewijzigd naar gezonde(re) snacks. Volgens woordvoerder Peter Pels zijn de gewone en de suikervrije variant van Red Bull in het assortiment gebleven, omdat deze drankjes ook regelmatig worden gekocht door medewerkers in de late of nachtdienst. "Uiteraard volgt het Flevoziekenhuis wel de discussie en volgen wij advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hierin."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel