MC Groep haalt energiedrankjes uit verkoop

LELYSTAD • Wo 24 januari 2018 | 10:56 • Woensdag 24 januari 2018 | 10:56
De MC Groep in Lelystad heeft woensdag alle energiedrankjes uit de verkoop gehaald. Die werden verkocht in frisdrankautomaten en in het restaurant. Het ziekenhuis wil in gesprek met de leverancier om te bespreken of de blikjes nog terug moeten komen.

De MC Groep geeft met de actie gehoor aan een oproep van voedselwaakhond Foodwatch. Die actiegroep vindt het krom dat kinderartsen waarschuwen voor de gevaren van de drankjes, terwijl jeugd "bij de uitgang van datzelfde ziekenhuis verleid wordt de schadelijke drankjes te kopen". Daarom roept de organisatie ziekenhuizen op om te stoppen met de verkoop.

Volgens kinderartsen lopen de schadelijke effecten van de energiedrankjes uiteen van slaapproblemen en hartritmestoornissen tot nierfalen. 

Andere ziekenhuizen
In het Dr.Jansencentrum en het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord worden de drankjes niet verkocht.

Het Flevoziekenhuis in Almere verkoopt wel Red Bull in de automaten en in het restaurant. Ongeveer een jaar geleden is het assortiment daar gewijzigd naar gezonde(re) snacks. Volgens woordvoerder Peter Pels zijn de gewone en de suikervrije variant van Red Bull in het assortiment gebleven, omdat deze drankjes ook regelmatig worden gekocht door medewerkers in de late of nachtdienst. "Uiteraard volgt het Flevoziekenhuis wel de discussie en volgen wij advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hierin."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (4)

 • hans.

    Wo 24 januari 2018 Woensdag 24 januari 2018

  Goed lezen: het gaat hier om het verbieden van drankjes met voor KINDEREN schadelijke en verslavende stoffen! In zeer grote concentraties zelfs. Alcohol verkopen aan kinderen is verboden. Nu deze drankjes nog!

  reageer
 • Nol

    Wo 24 januari 2018 Woensdag 24 januari 2018

  Wel ietwat hypocriet Dus wel kroketten en frietjes in het restaurant maar geen redbull. Zou graag zien dat bij de in en uitgangen van het ziekenhuis en bij de in en uitgang van elke afdeling en kamer Handontsmetting kwam. Het zou het klimaat in het ziekenhuis beter maken. En als je personeel redbull moet nemen om een nachtdienst door te komen is er echt iets mis.

  reageer
 • Poe

    Wo 24 januari 2018 Woensdag 24 januari 2018

  De impact van vet eten is vele male kleiner dan red bull..zoiets als sigaretten verkopen bij de longafdeling..

 • Tsja

    Wo 24 januari 2018 Woensdag 24 januari 2018

  Het enige wat ze aan eten en drinken niet kunnen bederven gooien ze weg. Voor de rest is het eten hier echt vreselijk slecht. En zeker niet gezond, van die vieze opgewarmde prak. Alles smaakt hetzelfde blech.

  reageer
 • Barbara

    Wo 24 januari 2018 Woensdag 24 januari 2018

  Überhaupt krankzinnig op zulke automaten in ziekenhuizen te plaatsen. Men bezoekt een ziekenhuis om beter te worden en niet om verleidt te worden tot terugkerende klant.

  reageer
 • Bas

    Wo 24 januari 2018 Woensdag 24 januari 2018

  Wat een onzin! Heeft u wel eens onverwacht heel lang in het ziekenhuis moeten wachten? Ik kan u vertellen dat het dan erg prettig is dat er automaten staan waar men iets te eten of te drinken kan kopen. Met name buiten openingstijden van het restaurant.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert