Liander start met vervanging gasleidingen Regenboogbuurt

ALMERE • Wo 24 januari 2018 | 13:13 • Woensdag 24 januari 2018 | 13:13
Deze week is begonnen met het vervangen van de gasleidingen onder 72 huizen in de Almeerse Regenboogbuurt. Dat is nodig omdat de hoofdgasleiding is verzakt, waardoor er te veel spanning op de aftakkingen naar de woningen is ontstaan.

Netbeheerder Liander wil de gasleidingen snel stabiliseren, omdat er risico op scheurtjes in de leidingen bestaat. Dit werd duidelijk nadat er bij een bewoner begin januari een gaslek ontstond in de meterkast. Inspectie maakte duidelijk dat de situatie op meer plekken niet meer in orde is.

De huizen waar het om draait krijgen een nieuwe en langere gasleiding. Er komt een meterslange lus in de kruipruimte van de woning te liggen, waardoor de gasleiding de komende jaren voldoende speling heeft om verdere verzakking van de grond op te kunnen vangen.

De grond in de Pigmenthof is in de afgelopen jaren fors verzakt. De hoofdgasleiding is daardoor zo'n vijftig centimeter lager komen te liggen. Eerder onderzoek van TNO en Deltares heeft uitgewezen dat de Almeerse bodem tot 2050 nog met minimaal 60 centimeter verder zal dalen.

Als de werkzaamheden zijn afgerond gaat Liander op andere plekken in de Regenboogbuurt steekproeven houden om te controleren of grondverzakking ook daar ook een negatieve invloed op de gasleidingen heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel