Ruil tussen Almeerderstrand en Kromslootpark

ALMERE • Do 25 januari 2018 | 21:59 • Donderdag 25 januari 2018 | 21:59
De gemeente Almere en Staatbosbeheer hebben twee natuurgebieden met elkaar geruild. Het Kromslootpark bij Almere Haven is vanaf vrijdag officieel eigendom van Staatsbosbeheer en het Almeerderstrand bij Almere Poort valt dan onder het beheer van de gemeente. 

Het Almeerderstrand wordt door de gemeente Almere al jaren gebruikt voor verschillende evenementen, zoals festival Zand, Gestrand, de Libelle Zomerweek en Hardshock. Het Kromslootpark is een natuurgebied waar recreanten kunnen fietsen en wandelen. In het park lopen Schotse Hooglanders rond om de groei van berenklauw te bestrijden

De gemeente heeft plannen om het strand langs het IJmeer de komende jaren aantrekkelijker te maken voor bezoekers, zoals het toestaan van meer eetgelegenheden. Staatsbosbeheer gaat op zijn beurt de natuur in het Kromslootpark versterken. "Van de ruil van de gronden profiteren zowel de bezoekers als de natuur", schrijft de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel