Provincie wil technische studenten binden aan bedrijfsleven

FLEVOLAND • Wo 31 januari 2018 | 13:03 • Woensdag 31 januari 2018 | 13:03
Hoe kun je Almere helpen om een stad te worden zonder afval en hoe kan je het beste reizen tussen Lelystad Centrum en Lelystad Airport. Dit zijn enkele opdrachten die woensdag in het provinciehuis werden voorgelegd aan 125 Flevolandse technasiumscholieren. Het is de bedoeling dat de leerlingen de komende maanden met concrete oplossingen komen. Op het technasium staat het vak onderzoek en ontwerp centraal.

Grote project
De opdrachten hebben allemaal te maken met grote projecten in de provincie zoals de groei van Almere, Nieuwe Natuur, Flevokust en Lelystad Airport. Tijdens het uitvoeren van de opdrachten krijgen de scholieren de kans om kennis te maken verschillende bedrijven in de provincie.

Talent kleurt Flevoland
De opdrachten zijn onderdeel van het project "Talent kleurt Flevoland". Met dit project wil provincie Flevoland technische scholieren interesseren voor technische banen in onze provincie. 

Volgens gedeputeerde Jan Nico Appelman is er veel technisch talent in de provincie. Tegelijkertijd zitten Flevolandse bedrijven te springen om technisch personeel maar de studenten keren niet terug naar de regio wanneer zij hun opleiding hebben afgerond. Met dit soort initiatieven hoop de provincie de leerlingen te binden aan Flevolandse bedrijven."Er is in Flevoland veel interessant werk , ook voor hoger opgeleiden" zegt Appelman. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel