Jezus Leeft doet ook mee aan verkiezingen in Dronten

DRONTEN • Do 1 februari 2018 | 18:25 • Donderdag 1 februari 2018 | 18:25
De politieke partij Jezus Leeft gaat in Dronten meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Albert-Jan van der Bend zegt alle benodigde handtekeningen binnen te hebben. Vrijdag maakt hij de inschrijving definitief.

Van der Bend zegt vijf jaar geleden te zijn bekeerd. Toen Jezus Leeft meedeed aan de landelijke verkiezingen heeft hij de partij benaderd met de vraag of hij iets voor ze kon betekenen. Zelf dacht hij aan posters plakken. Tot zijn verrassing werd hij later gevraagd zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraad. Na twee weken nadenken heeft het besloten het te doen.

Ook al kreeg Jezus Leeft bij de laatste verkiezingen in Dronten slechts 41 stemmen, Van der Bend denkt dat hij in de gemeenteraad kan komen. De lijsttrekker doet veel aan vrijwilligerswerk en ziet het raadswerk als een goede mogelijkheid om zich in te zetten voor de samenleving. Vooral de stille armoede heeft zijn aandacht. Verder wil hij zich sterk maken voor meer toezicht en het in standhouden van kinderspeelplaatsen.

Eerder werd bekend dat Jezus Leeft ook in Zeewolde meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel