D66: Arbeidsmigranten huisvesten in park van zeecontainers

NOORDOOSTPOLDER • Vr 2 februari 2018 | 13:41 • Vrijdag 2 februari 2018 | 13:41
D66 in Noordoostpolder vindt dat onderzocht moet worden of arbeidsmigranten in een park van zeecontainers kunnen worden ondergebracht. De partij komt met dit idee, omdat uit een recente evaluatie van het Beleid Arbeidsmigranten in Noordoostpolder blijkt dat plannen voor huisvesting niet vaak genoeg verwezenlijkt kunnen worden. Volgens raadslid Wim van Wegen is het daarom tijd om eens 'out of the box' te denken.

D66 wijst erop dat sinds vorige maand in Amsterdam een studentencomplex van 1.000 gebruikte zeecontainers te koop staat. Volgens de partij zou de komst van een dergelijk groot beheerd huisvestingscomplex een uitstekende aanvulling zijn op andere aanbevelingen uit de evaluatie. Het woningcomplex zou volgens D66 bijvoorbeeld op een industrieterrein passen.

De partij vindt dat gekeken moet worden naar de haken en ogen van een dergelijk plan en dient hiervoor maandag tijdens de raadsvergadering een motie in. De resultaten zouden volgende maand in de gemeenteraad besproken moeten worden.

Keetwonen
In 2002 ontstond in Amsterdam een plan voor de bouw van studentenwoningen in gebruikte zeecontainers. Vijf jaar later werden de eerste containers in gebruik genomen. De containers waren met 28 vierkante meter redelijk ruim en waren erg populair onder studenten. Aanvankelijk zouden de containers maar vijf jaar in gebruik blijven, maar ze bleven uiteindelijk tot eind vorig jaar bewoond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel