Museum met digitale kunst gaat weer open

ALMERE • Vr 2 februari 2018 | 15:21 • Vrijdag 2 februari 2018 | 15:21
Het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) opent zaterdag weer de deuren voor het publiek. Het museum over digitale kunst is binnen een paar jaar drie keer verhuisd naar verschillende locaties in de stad. DDAMA zit nu in een galerie aan de Traverse in het stadshart. 

Directrice Christine van Stralen is erg blij met deze nieuwe plek. ''We zaten eerst in het WTC, daarna in de Voetnoot en nu hier. Midden in het centrum. Idealer kan eigenlijk niet.'' Volgens Van Stralen is dit het eerste museum in Nederland dat gericht is op kunst dat volledig digitaal is gemaakt.

In het museum staan verschillende werken die digitaal gemaakt zijn. Een van de pronkstukken in de collectie is het kunstwerk 'kill your darlings' van Jeroen van Loon. Dat zijn 88 kleine fotolijstjes waarop afwisselend een foto op te zien is van een vrolijke vrouw en een haattekst die de kunstenaar online tegenkwam. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel