''Al 150 tot 160 miljoen geïnvesteerd in Lelystad Airport''

LELYSTAD • Wo 7 februari 2018 | 10:35 • Woensdag 7 februari 2018 | 10:35
In Lelystad Airport is nu al 150 tot 160 miljoen euro geïnvesteerd. Dat zei wethouder Jop Fackeldey van Lelystad dinsdagavond in het tv-programma Jinek. Volgens de wethouder zou het niet doorgaan van Lelystad Airport betekenen dat veel investeringen teniet worden gedaan.

Wat is betaald?
Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn veel verplichtingen aangegaan die te maken hebben met de uitbreiding van het vliegveld. Momenteel wordt de landingsbaan verlengd en wordt de terminal gebouwd. 

Daarnaast is er geld uitgegeven en gereserveerd voor de infrastructuur naar de nieuwe luchthaven. Onder andere is de Anthony Fokkerweg is aangelegd. Deze weg loopt van de Larserweg naar de nog te bouwen terminal. Verder wordt er een nieuwe afslag gemaakt van de A6 die naar het vliegveld gaat. 

Wie betaalt?
De investeringen worden betaald door het Rijk, de provincie, de gemeente en door de Schiphol Group. Volgens een woordvoerder valt onder het genoemde bedrag geen investeringen van bedrijven die zich in Lelystad gaan vestigen omdat er een vliegveld komt. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel