Theaterstudent kroont zichzelf tot koning

ALMERE • Wo 7 februari 2018 | 14:56 • Woensdag 7 februari 2018 | 14:56
Almere krijgt een koning. Het gaat om Koen van Seuren. Volgende week donderdag laat de student aan de Toneelacademie in Maastricht zich kronen op het Stadhuisplein in Almere.

'De Koning van Almere' wil graag de verbeelding van Almeerders aanwakkeren. Alleen dan krijgt Almere een eigen identiteit, meent hij. Van Seuren woonde tot zijn achttiende in de stad. Hij ergert zich aan het slechte imago van de stad.

De student werkt aan een documentaire over Almere en zijn koningschap. Het idee is dat iedereen koning of koningin kan zijn. De komende weken gaat hij op zoek naar verhalen uit de stad. Zo wil hij onder meer spreken met Ton Theunis, de initiatiefnemer van WitchWorld die het kasteel in Almere verder wil ontwikkelen. Ook wil Van Seuren praten met Sylvia Samson, de zangeres die het Almere Lied vertolkte. 

Mocht er donderdag niemand naar de kroning komen, dan ziet hij dit als bevestiging dat Almeerders niet of nauwelijks naar evenementen in de stad komen. Toch hoopt hij dat er veel mensen komen de 15e, zodat hij veel mensen kan interviewen voor zijn documentaire. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel