Drie partijen in de race voor ontwikkelen Floriadeterrein

ALMERE
Na een eerste selectie zijn er nog drie partijen in de race om het Floriadeterrein en de Floriade stadswijk te ontwikkelen en exploiteren. Er waren vier aanmeldingen voor de aanbesteding. Eén partij is dus afgevallen.

Dit zijn de kandidaten die nog in de race zijn:
- Dura Vermeer Groep NV – Arcadis Nederland BV
- De combinatie BPD Ontwikkeling BV, Lola Landscape Architects en ARUP Holdings BV 
- Amvest Vastgoed BV, in nauwe samenwerking met URBAN-RD, Design Erick van Egeraat en Witteveen+Bos Raadgevende Ingenieurs

Gunningfase
Deze partijen of combinaties mogen zich nu inschrijven voor de gunningfase. Bij het bepalen van de uiteindelijke gunning wordt gekeken naar de regionale betrokkenheid, de lokale economie en de meetbaarheid van het maatschappelijk rendement en het plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Definitieve gunning najaar 2018
Begin mei 2018 vindt de beoordeling en gunning plaats door een beoordelingscommissie. Daarna wordt er een definitief ontwikkelingsplan en de ontwikkelingsovereenkomst opgesteld. De definitieve gunning voor Floriade 2022 wordt ergens in het najaar van 2018 verwacht.

reacties (11)

 • Nepotist

   

  Tsja en natuurlijk de geode relatie met een aantal topambtenaren zal hier ook zeker aan meewerken......

  reageer
 • Hannes

   

  Gemeenteraadsverkiezingen gaan zeker ergens om! Maar men neemt weer na een coalitievorming een verkeerde beslissing, waar men niet in de praktijk goed mee uitkomt! Nogmaals aan de Floriade met vraag en aanbod zal het niet liggen; het is die doorgedramde woonwijk op de verkeerde locatie dat voor Almere nog veel ellende teweeg gaat brengen!

  reageer
 • ./\/\.

   

  Gemeenteraadsverkiezingen gaan vaak negens over. Klein bier. Nu een keer wel. Nu kunnen we kiezen uit een miljoenenverlies of niet. Met een tactische stem kan de financiële floriade ramp nog voorkomen worden.

  reageer
 • Hannes

   

  Dat kunnen de participanten zijn die hun eigen markt creëren, in een overkoepelende organisatie, waar men nog niet weet voor welke doelgroep nu werkelijk een woonwijk moet worden gebouwd! Op een verkeerd uitgekozen locatie!! "Het blijft een risicovolle project die zijn weerga niet kent!!"

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Welke partijen willen floriade stoppen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron h

   

  Hoe kan dat nou. Dan is er vals gespeeld

  reageer
 • Jan

   

  Dit wordt het grootste verlies van Almere,zeker 30 miljoen. In maart stemmen op een partij die tegen de Floriade is. Dat man Almere redden.382864

  reageer
 • Sjors

   

  Mijn plan om het gebied op te kopen en er een camping, vuurtoren, jachthaven en wokrestaurant op te vestigen heeft het net niet gehaald.

  reageer
 • As

   

  Ik hoop echt dat er voldoende Almeerders zijn die met de verkiezingen zullen zeggen: genoeg is genoeg en stemmen op een partij die tegen deze geldverspilling is, ongeacht welke partij(en) dit zijn.

  reageer
 • Michael

   

  Zal vast amvest worden na de goede contacten i.v.m. Almere duin.

  reageer
 • Harry Klein

   

  En de 3 combinaties beschikken allemaal over voldoende beschikbaar werkkapitaal of financieringsgrondslag met beperkt risico? Vreemd dat er geen internationaal grootkapitaal ingeschreven heeft. Is het zo on-interessant?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert