Provinciale SP-fractie dreigt met breuk GS

Flevoland 13 februari 2018
De Socialistische Partij stapt uit Gedeputeerde Staten als SP-gedeputeerde Ad Meijer wordt weggestuurd. Dat zegt fractievoorzitter Ine de Waal van de SP.

Coalitiepartijen VVD, D66 en het CDA zegden dinsdag het vertrouwen in gedeputeerde Meijer op. Volgens de fracties sluit zijn bestuursstijl niet aan bij de Flevolandse bestuurscultuur. Meijer lag sinds zijn aantreden in mei vorig jaar geregeld onder vuur. Begin deze maand botste hij met D66. Die partij vond het onnacceptabel hoe hij Statenlid Paul Vermeulen ter verantwoording riep. Hij sprak het Statenlid van D66 er persoonlijk op aan dat de fractie de plannen van de gedeputeerde voor duurzame energie niet steunde.

SP zoekt geen vervanger
Fractievoorzitter Ine de Waal van de SP zegt uitgebreid te hebben gesproken met de overige fractieleden en dat ze Meijer blijven steunen en hem niet willen laten gaan. Er zal ook geen eventuele vervanger voor hem worden aangewezen.    

Provinciale Staten vergaderen volgende week woensdag over de vertrouwenskwestie. Als de SP daadwerkelijk uit Gedeputeerde Staten stapt, dan verliezen de collegepartijen hun meerderheid in Provinciale Staten. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer