30 jaar cel en tbs voor dubbele hotelmoord

ALMERE • Wo 14 februari 2018 | 13:00 • Woensdag 14 februari 2018 | 13:00
30 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Dat is de straf die de 48-jarige René de L. woensdag heeft gekregen van de rechtbank in Arnhem.

Volgens de rechtbank is bewezen dat hij een dubbele moord heeft gepleegd in maart vorig jaar. L. bracht toen de Arnhemse hoteleigenaar Bennie Peters en een dakloze vrouw met messteken om het leven.

L. pleegde de moorden nadat hij niet terugkeerde van zijn proefverlof vanuit de Almeerse Oostvaarderskliniek. De man zat daar een eerdere tbs-straf uit en had een werkervaringsplek bij het VoedselLoket Almere.

Hoe kon hij ontsnappen? 
Op woensdag 15 maart pakte hij de autosleutels van een bedrijfsauto van het Voedselloket en ging er vervolgens vandoor. Ruim een week later, op donderdagavond 23 maart, werden in het voormalige hotel Rembrandt in Arnhem de lichamen van de twee slachtoffers gevonden. Beiden zijn met messteken om het leven gebracht. 

De 30 jaar cel en tbs met dwangverpleging is ook wat het OM twee weken geleden had geëist. De rechtbank komt tot moord omdat zij bewezen vindt dat de man met voorbedachte rade de beide slachtoffers heeft gedood.​

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel