“Zorgen over GGD-fusie ongegrond”

FLEVOLAND • Vr 16 februari 2018 | 12:38 • Vrijdag 16 februari 2018 | 12:38
Gemeenteraden hoeven niet bang te zijn dat ze hun invloed op de GGD verliezen, als die fuseert met de afdeling Gooi en Vechtstreek. Dat zegt GGD-directeur Cees Verdam in de zaterdageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Afstand
In een aantal gemeenteraden leven zorgen dat kleinere Flevolandse gemeenten weinig meer te zeggen hebben over een gefuseerde GGD, en dat die organisatie op grotere afstand komt te staan.

Verdam zegt dat rekening wordt gehouden met de aarzelingen van de lokale politici. Hij onderstreept het belang van schaalvergroting, en stelt dat die nodig is om in de toekomst grootschalige uitbraken van infectieziekten te kunnen bestrijden. 

Veiligheidsregio
De GGD is overigens niet de enige instelling die kijkt naar schaalvergroting. Ook de Veiligheidsregio doet dat. Daar ligt eveneens het plan op tafel om te fuseren met de regio Gooi en Vechtstreek. Net zoals bij de GGD wordt ook daar door gemeenteraden aan getwijfeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel