Motie van wantrouwen tegen gedeputeerde Meijer weggestemd

FLEVOLAND
De motie van wantrouwen tegen gedeputeerde Ad Meijer (SP) is door een meerderheid van Provinciale Staten verworpen. In de stemming over de motie woensdagavond in het provinciehuis waren de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en oppositie-partij ChristenUnie alleen voor een vertrek van Meijer. Alle andere partijen stemden tegen.

De SP, de partij van de gedeputeerde, heeft commissaris van de Koning Leen Verbeek gevraagd te bemiddelen tussen de verschillende partijen.


Eerder woensdagavond reageerde gedeputeerde Meijer ongemeen fel op de motie van wantrouwen die tegen hem was ingediend. De coalitiepartijen VVD, CDA en D66 deden dat omdat ze de bestuursstijl van Meijer afkeuren en zijn afspraken niet zou nakomen.

Ook collega's steunen Meijer niet
De VVD gaf aan dat niet alleen de fracties van VVD, CDA en D66 niet meer verder willen met de gedeputeerde. Ook collega-gedeputeerden zouden niet meer willen samenwerken met Meijer. Fractievoorzitter De Reus van de VVD voegde er aan toe dat de samenwerking met de SP-fractie wel goed verloopt.

"Laf en achterbaks"
Volgens gedeputeerde Ad Meijer was dat niet de ware reden om hem weg te sturen. Hij zei dat de coalitie inhoudelijk een probleem heeft met de dossiers van Meijer zoals de Oostvaardersplassen en het openbaar vervoer. Meijer vindt dat de coalitie daarover het gesprek met hem aan moet gaan. Een motie tegen hem indienen was volgens hem laf en achterbaks.

Steun uit onverwachte hoek
Gedeputeerde Ad Meijer (SP) kreeg tijdens de vergadering steun van de oppositie. De partijen wilden concrete voorbeelden horen van de coalitiepartijen waarin staat wat gedeputeerde Meijer fout doet. In de stemming bleek dat zij niet overtuigd waren van de noodzaak om Ad Meijer naar huis te sturen.
reacties (12)

 • HH

   

  Bijzondere situatie. Als de andere gedeputeerden en fracties echt niet meer verder willen met Meijer, rest er nu maar één keuze: zelf terugtreden uit de coalitie. Dan zal er een nieuwe coalitie geformeerd moeten worden.

  reageer
 • Ans

   

  VVD, CDA, D66 en coalitiepartij CU, lijkt wel de Haagse coalitie? Wordt Flevoland dan toch rechtstreeks door Den Haag aangestuurd?

  reageer
 • Zelfreflexie is het statement!

   

  De coalitie partijen nemen dat maar al te graag in de mond een afleidingsmanoeuvre. Betreurenswaardig is de argumentatie van de VVD dat er met geniep in de staart via de media het HRM spel is gespeeld. Als men de gehele vergadering via de provincie site volgt dan ga je denken aan een coup met slinkse coalitiepartijen.

  reageer
 • Wietse

   

  Ja Ad als je niet het gebaande pad van Leen beloopt net zoals Nico Japie en Michiel het wel doen zit je al snel op de schopstoel .

  reageer
 • bartvanderkolk

   

  De motivatie voor deze rel, vanuit de coalitie, is buitengewoon zwak. Een bestuurder met stijl, en recht door zee, en geen achterkamertjes, daar hou ik wel van. Als fractievoorzitter en raadslid had ik het ook regelmatig aan de stok met zowel raadsleden als wethouders die overdreven zalvend en verhullend taalgebruik bezigden, om vervolgens niets te doen, of die van mij eisten dat ik hen de cijfers zou voorschotelen die ze zelf niet konden produceren. Ik denk dat Ad Meijer in dezelfde situatie zit. De coalitie van VVD (met D66 als kleine broer) en CDA is van een andere eeuw, en staat voor alles waar eerlijke mensen van kotsen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Aad Aardema

   

  Is het college van Flevoland al gevallen?

  reageer
 • Lambertus

   

  Het macht spel is normaal in de politiek, ze gaan gewoon over lijken als ze hun zin niet krijgen. ziet maar in de andere provincie Utrecht, overeen tramlijntje. Deze bestuurslaag is overbodig.

  reageer
 • Roel

   

  Typisch weer een politiek spelletje van het CDA. Zie wethoudersrel Dronten. Overigens een mooi moment om die hele PS als volkomen overbodige derde bestuurslaag af te schaffen. Het beheer van die paar wegen en natuurgebieden brengen we wel bij gemeenten of Rijkswaterstaat onder.

  reageer
 • Hannes

   

  Verantwoordelijkheid nemen heeft geen zin; goede beslissingen wel!!

  reageer
 • Joke

   

  Helemaal met je eens, Jos. Een SPer uit mijn hart. Moet misschien toch maar eens lid worden

  reageer
 • Geen spfan

   

  Wat een politiek gewauwel weer...jonge jonge....kans kans?...Voor sommige figuren is geen kans....Dat zien we ook niet terug in de haagse politiek....Flevoland is toen aan een partij die doet...beslissingen maakt en doorpakt.....daden stelt.....

  reageer
 • Jos van Dam

   

  Wat een gloedvol betoog heeft die gedeputeerde gehouden. Vies spelletje binnen de coalitie blijkbaar om de poten onder zijn stoel weg te zagen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert