Boswachter Oostvaardersplassen bedreigd

LELYSTAD • Ma 26 februari 2018 | 21:03 • Maandag 26 februari 2018 | 21:03

Een boswachter van de Oostvaardersplassen is telefonisch bedreigd. Dat bevestigt Staatsbosbeheer. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie. 

"We krijgen heel veel telefoontjes, en we snappen het als die soms best emotioneel zijn. Maar bedreigen dat moeten we niet willen. Dat is niet in orde en niet netjes", aldus woordvoerder Hans-Erik Kuypers van Staatsbosbeheer. 

De gemoederen rondom de gezondheid van de grote grazers in de Oostvaardersplassen lopen de laatste tijd weer hoog op. Er werd een hek opengezet en zondagmiddag om 17:15 uur wordt poging gedaan om de grote grazers van de Oostvaardersplassen bij te voeren.

De afgelopen jaren is er veel kritiek op de manier waarop de dieren in de Oostvaardersplassen worden behandeld. De overheid heeft bepaald dat onnodig lijden voorkomen moet worden. Daarom worden de verzwakte grote grazers in de wintermaanden preventief afgeschoten door Staatsbosbeheer. Zo worden er iedere winter zwakke honderden edelherten, konikpaarden en heckrunderen afgeschoten.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (3)

 • MJansen

    Zo 18 maart 2018 Zondag 18 maart 2018

  Het wordt tijd dat de grote grazers uit het gebied worden verwijderd.
  De dieren zijn niet wild ( mensen kunnen ze zelf aaien en dat hoort/ kan niet bij echte wilde dieren) en het zijn er veel te veel op zo'n klein oppervlak.
  Dit dierenleed komt ieder jaar terug

  De conclusie is dat dit project is MISLUKT en dat de stekker eruit moet voor de grote grazers.
  Hou het gebied voor vogels en kleine dieren daarvoor is er ruimte zat maar niet voor de grote grazers. Voorkom verder dierenleed en verwijder deze dieren.

  reageer
 • Dirk

    Do 1 maart 2018 Donderdag 1 maart 2018

  Wie brijt de sokjes voor als ze het koud krijgen???

  reageer
 • dieren liefhebber

    Do 1 maart 2018 Donderdag 1 maart 2018

  wij hebben aangifte gedaan wegens dierenmishandeling

  reageer
 • hannah

    Za 3 maart 2018 Zaterdag 3 maart 2018

  Wat achterlijk en ziekelijk wreed is is deze dieren elk jaar een gruwelijke hongerdood te laten steven. Als je zo graag dieren Wilt "misbruiken" voor je prestige project wat je natuur noemt. (Dieren in een omheinde "biotoop" zetten. Behoor je daar zorg voor te dragen. Dus de kudde uitdunnen (is ook nog idioterie) vóórdat ze gaan verhongeren. Als mensen het "natuur" noemen mogen dieren gewoon creperen, enop een boerderij heet hetzelfde dierenmishandeling. Eie is hier nou gek? .

 • De echte dierenliefhebber.

    Vr 2 maart 2018 Vrijdag 2 maart 2018

  Beste,

  Boswachters zorgen er juist voor dat de natuur beter wordt bijgehouden, het is jullie achterlijke gedrag dat die beesten nu verder in gevaar brengt. Door bij te voeren worden die beesten actiever in een tijd dat ze dat niet moeten doen en maak je de kudde onnodig te groot. Het gevolg is dat de volgende winter je weer met hetzelfde probleem zit en dat nog meer dieren moeten sterven van de honger. Je creëert een zelfvernietigende cirkel. Boswachters en biologen bevestigen dit ook, maar nee de domme burger zal het dan weer beter weten.De enige manier om dit op te lossen is om meer beweegruimte voor die dieren te creëren zodat ze naar gebieden kunnen trekken die niet zo dor zijn zoals bij jullie in flevoland. Dus klop jezelf op je schouder hoor, mensen zoals jij hebben er voor gezorgd dat volgende winter nog meer dieren van de honger zullen omkomen.

 • Piet

    Do 1 maart 2018 Donderdag 1 maart 2018

  Jij weet niet wat natuur is

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert