Boswachter Oostvaardersplassen bedreigd

LELYSTAD • Ma 26 februari 2018 | 21:03 • Maandag 26 februari 2018 | 21:03

Een boswachter van de Oostvaardersplassen is telefonisch bedreigd. Dat bevestigt Staatsbosbeheer. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie. 

"We krijgen heel veel telefoontjes, en we snappen het als die soms best emotioneel zijn. Maar bedreigen dat moeten we niet willen. Dat is niet in orde en niet netjes", aldus woordvoerder Hans-Erik Kuypers van Staatsbosbeheer. 

De gemoederen rondom de gezondheid van de grote grazers in de Oostvaardersplassen lopen de laatste tijd weer hoog op. Er werd een hek opengezet en zondagmiddag om 17:15 uur wordt poging gedaan om de grote grazers van de Oostvaardersplassen bij te voeren.

De afgelopen jaren is er veel kritiek op de manier waarop de dieren in de Oostvaardersplassen worden behandeld. De overheid heeft bepaald dat onnodig lijden voorkomen moet worden. Daarom worden de verzwakte grote grazers in de wintermaanden preventief afgeschoten door Staatsbosbeheer. Zo worden er iedere winter zwakke honderden edelherten, konikpaarden en heckrunderen afgeschoten.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel