Twee ontwerpen voor plein Esplanade

ALMERE • Zo 25 februari 2018 | 22:23 • Zondag 25 februari 2018 | 22:23

De gemeente Almere heeft twee ontwerpen laten maken voor een nieuwe indeling van de Esplanade, het plein voor de Kunstlinie. Nu is het nog een groot en vrij leeg plein, maar dat gaat veranderen. De Esplanade moet een groene en toegankelijke ontmoetingsplek worden, waar mensen graag naar toe gaan om te ontspannen.

De twee ontwerpen - City Lounge en Sportesplanade - hebben flink wat overeenkomsten. Beiden gaan uit van een groener plein met verschillende kleinere terrassen, zithoeken en bomen.

Er komt zwemwater en een aanlegplaats voor boten door het aanleggen van een vlonder of strand. Ook op het plein zelf komen waterelementen. Water en stad worden zo meer met elkaar verbonden. In beide gevallen blijft er ruimte voor grotere en kleinere evenementen als het Bevrijdingsfestival en de Challenge Almere-Amsterdam.

Wat is het verschil tussen de twee ontwerpen?
In het plan City Lounge komt bij de bestaande Foodpassage een door vastgoedeigenaar Unibail Rodamco gefinancierd Foodcourt. Deze variant kan alleen uitgevoerd worden als Unibail besluit hierin te willen investeren. Het accent ligt op loungen en flaneren. Bij het ontwerp voor de basisvariant, de Sportesplanade, ligt de nadruk meer op mogelijkheden voor sport, spel en activiteiten. 

Wanneer wordt er een besluit genomen?
In maart is er een informatieavond over de plannen. Het college van burgemeester en wethouders besluit in juni welk ontwerp uitgevoerd wordt. De werkzaamheden starten op zijn vroegst in 2019.

 

Deel artikel

reacties (4)

 • Jurjen

    Di 19 juni 2018 Dinsdag 19 juni 2018

  City lounge heeft mijn voorkeur

  reageer
 • Chantal

    Wo 28 februari 2018 Woensdag 28 februari 2018

  City lounge plan

  reageer
 • Stephan

    Wo 28 februari 2018 Woensdag 28 februari 2018

  Als het plein maar niet wordt volgepropt met de zoveelste hamburger- of frietkeet. Maar ik vrees het ergste.

  reageer
 • Z.en G.Lazarevic

    Di 27 februari 2018 Dinsdag 27 februari 2018

  City lounge plan heeft onze voorkeur

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert