Gemeenteraad keurt mishandeling en discriminatie meisje af

NOORDOOSTPOLDER • Wo 28 februari 2018 | 10:21 • Woensdag 28 februari 2018 | 10:21

De gemeenteraad van Noordoostpolder keurt de mishandeling en discriminatie van een Turks meisje in Emmeloord af. Het meisje werd vorige week op haar 14e verjaardag door twee jongens aangesproken op haar hoofddoek en mishandeld toen ze haar hoofddoek weigerde af te doen.

De partijen zeggen het discriminerende karakter van het incident en het geweld af te keuren. De raad in Noordoostpolder vindt dat iedereen het recht heeft om zich veilig over straat te bewegen. "Iedereen heeft de plicht zich fatsoenlijk te gedragen, we blijven ten allen tijde van elkaar af, we houden onze handen thuis!", stellen de partijen.

De gemeenteraad zegt te weten dat de politie er alles aan zal doen de daders te pakken en en andere vergelijkbare situaties in de toekomst te voorkomen.

Oproep aan daders


Burgemeester Aucke van der Werff roept de daders op om zich te melden. In regionale krant De Stentor zegt hij ook in gesprek te willen met de daders. Hij wil weten hoe mensen tot zo'n daad komen. De burgemeester zegt ook erg te hopen dat mensen met tips komen, zodat de daders kunnen worden opgespoord.

'Impact op gezin groot'


PvdA-lijsttrekker Rien van der Velde is dinsdagavond bij het gezin van het meisje op bezoek geweest. "Dat deed ik uit betrokkenheid met het gezin, maar ook uit bezorgdheid dat dit soort dingen in Noordoostpolder gebeuren." Volgens Van der Velde is de impact van het gebeurde op de Turkse familie erg groot. "Ik kwam er terecht bij een warm, doodnormaal Emmeloords gezin. Zij zijn totaal verbaasd en bezorgd dat hen dit is overkomen."

De PvdA-fractievoorzitter vindt het goed dat de gemeenteraad gezamenlijk een statement heeft gemaakt, maar denkt wel dat er meer moet gebeuren. "We moeten hier als politiek echt iets mee. Het is belangrijk om iedereen bij de samenleving te blijven betrekken. Als mensen door hun geaardheid, religie of om een andere reden daar buiten vallen, leidt dat tot uitsluiting en isolatie. Dat moeten we niet willen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel