Politie 'overspoeld' met meldingen Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Wo 28 februari 2018 | 16:26 • Woensdag 28 februari 2018 | 16:26

De politie wordt naar eigen zeggen 'overspoeld' met meldingen over dieren in nood in de Oostvaardersplassen. In totaal heeft de politie zo'n 700 meldingen binnengekregen, vooral via internet, maar ook telefonisch op het nummer 144 voor acute crisissituaties met dieren.

De politie zegt niets met de meldingen te kunnen. "Wij gaan daar niet over, dat is Staatsbosbeheer'', zegt een woordvoerder. Wie de melders zijn, weet de politie niet. "Het zijn in elk geval allemaal mensen die vinden dat wij er iets aan moeten doen." Maar dat gaat dus niet gebeuren. 

In de Oostvaardersplassen sterven in de winter veel dieren. Daar komen veel mensen tegen in actie, omdat ze vinden dat de dieren bijgevoerd moeten worden. Ook bij Staatsbosbeheer merken ze dat veel mensen vragen hebben of boos zijn.

De afgelopen dagen kreeg de natuurbeheerder honderden vragen binnen over de Oostvaardersplassen. Medewerkers proberen uit te leggen waarom de dieren niet worden bijgevoerd. "Mensen kijken er emotioneel naar en vinden dat je voor dieren moet zorgen. Maar dit zijn wilde dieren. Aan het eind van de winter hebben die het zwaar, net als bijvoorbeeld de dieren op de Veluwe en die gaan we ook niet bijvoeren", aldus een woordvoerder. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel