PVV wil onderzoek naar straatintimidatie

ALMERE • Ma 5 maart 2018 | 14:40 • Maandag 5 maart 2018 | 14:40

Hoe vaak worden Almeerse vrouwen nagefloten, nagesist of nageroepen op straat? Het antwoord op deze vraag wil Ramona Aukes van de PVV in Almere graag weten. Zij pleit voor een onderzoek naar straatintimidatie in Almere. 

Uit eerder onderzoek in Rotterdam bleek 84 procent van de vrouwen tussen de 18 en 45 jaar op straat seksueel geïntimideerd te worden. "Het zou gek zijn als het in Almere niet zo was", zegt Aukes. Deze intimidatie ten koste gaat van het veiligheidsgevoel, meent zij. Vrouwen en meisjes kunnen zich hierdoor beperkt voelen in hun vrijheid en bewegen.

Meld-app
Mocht blijken dat ook in Almere veel vrouwen zich onprettig voelen door intimiderend gedrag op straat, dan wil Aukes dat Almere dezelfde meld-app introduceert waar de gemeente Rotterdam nu mee werkt. Aukes: "Die meldingen gaan dan via de app op de mobiele telefoon rechtstreeks naar de handhavers van de gemeente. Zodat je precies weet waar en hoe laat een vrouw is lastig gevallen."

De Almeerse raad bespreekt donderdag het voorstel van Aukes tijdens de politieke markt.

Deel artikel

reacties (5)

 • Arieanne

    Di 6 maart 2018 Dinsdag 6 maart 2018

  Oooh mannen kijken je aan. Wat erg!

  reageer
 • Almere82

    Ma 5 maart 2018 Maandag 5 maart 2018

  Als ik Ramona Aukes was dan zou ik eens langs het festivalterrein bij het oude Eindelijk lopen en proberen een gesprek aan te gaan met de hangheren daar, als het koopavond is nog even door de hal bij het oude Groenwoud en als afsluiter de auto ophalen bij de Hospitaalgarage en daar heb je een groot negatief deel van je cijfers voor een zinloos rapport wat weer veel te veel geld kost.

  reageer
 • Hendri

    Ma 5 maart 2018 Maandag 5 maart 2018

  Ramona Haukes krijgt hiervoor niet de prijs voor de origineelste verkiezingsstunt. En ook niet mijn stem op 21 maart trouwens

  reageer
 • Hanny

    Ma 5 maart 2018 Maandag 5 maart 2018

  Het hoeft niet altijd sissen of nafluiten te zijn. Mijn ervaring gaat verder: intimiderend aankijken.
  Ik kijk alleen niet weg en daar zijn ze ook niet altijd van gediend, want ja....vrouw.

  reageer
 • ratje

    Ma 5 maart 2018 Maandag 5 maart 2018

  er zou meer gedaan moeten worden aan intimidatie en geweld in het algemeen.
  jongeren die anderen lastig vallen komen vaak na de eerste arrestatie makkelijk weg, dus doen ze het nog een keer, en nog een keer... etc

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert