PVV wil onderzoek naar straatintimidatie

ALMERE • Ma 5 maart 2018 | 15:30 • Maandag 5 maart 2018 | 15:30

Hoe vaak worden Almeerse vrouwen nagefloten, nagesist of nageroepen op straat? Het antwoord op deze vraag wil Ramona Aukes van de PVV in Almere graag weten. Zij pleit voor een onderzoek naar straatintimidatie in Almere. 

Uit eerder onderzoek in Rotterdam bleek 84 procent van de vrouwen tussen de 18 en 45 jaar op straat seksueel geïntimideerd te worden. "Het zou gek zijn als het in Almere niet zo was", zegt Aukes. Deze intimidatie ten koste gaat van het veiligheidsgevoel, meent zij. Vrouwen en meisjes kunnen zich hierdoor beperkt voelen in hun vrijheid en bewegen.

Meld-app


Mocht blijken dat ook in Almere veel vrouwen zich onprettig voelen door intimiderend gedrag op straat, dan wil Aukes dat Almere dezelfde meld-app introduceert waar de gemeente Rotterdam nu mee werkt. Aukes: "Die meldingen gaan dan via de app op de mobiele telefoon rechtstreeks naar de handhavers van de gemeente. Zodat je precies weet waar en hoe laat een vrouw is lastig gevallen."

De Almeerse raad bespreekt donderdag het voorstel van Aukes tijdens de politieke markt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel