Minister blijft vechten voor pulskor

URK • Ma 5 maart 2018 | 17:43 • Maandag 5 maart 2018 | 17:43

Minister Carola Schouten van Visserij zal zich bij haar Europese collega-ministers blijven inzetten voor het behoud van pulskorvisserij. Dat zei ze na afloop van een werkbezoek maandagmiddag aan Urk.

Het Europese Parlement besloot begin dit jaar het elektrisch vissen met pulskor te verbieden. Vooral Frankrijk is hier tegen, omdat elektrisch vissen zowel dieronvriendelijk als slecht voor het milieu zou zijn. Nederland beweert het tegendeel en hoopt dat de speciaal gezant, oud-minister Cees Veerman, een succesvolle lobby heeft.

Dinsdag probeert de minister haar Deense collega tijdens een werkbezoek te winnen voor de pluskorvisserij. Het is volgens Schouten nog geen uitgemaakte zaak dat elektrisch vissen echt wordt verboden. Daarover moet de Europese Commissie nog besluiten.

Minister Schouten kreeg maandagmiddag een rondleiding bij visverwerkingsbedrijf Neerlandia en sorteerde kort zelf nog even de schol. Daarna had ze een gesprek met enkele vissers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel