Petitie voor openluchtzwembad

ALMERE • Wo 7 maart 2018 | 15:12 • Woensdag 7 maart 2018 | 15:12

Voormalig Europees Kampioen Triatlon Gregor Stam vindt dat er een openluchtzwembad moet komen in Almere. Hij is een petitie gestart om dit voor elkaar te krijgen.

Almeerder Stam vindt het ondenkbaar dat er in een stad met ruim 200.000 inwoners geen openluchtzwembad is. Hij stelt dat de gemeente sporten en recreëren het hele jaar door toegankelijk moet maken voor alle Almeerders. 's Winters zou het bad eventueel een opblaasbare overkapping moeten krijgen.

Met de uitkomst van de petitie wil Gregor in gesprek met het college en de politieke partijen. Hij roept alle Almeerders op om de petitie te tekenen.

Eerdere petitie
De wens van een buitenzwembad in Almere is niet nieuw. Een petitie van de Almeerse Joanna Zygo werd ruim twee jaar geleden 2.000 keer getekend.

Rondje Weerwater
De timing van de petitie van Gregor Stam is opmerkelijk. In het Rondje Weerwater, de grote plannen voor de ontwikkeling van de oevers van het Weerwater, is ook al de komst van een zwembad nabij de Esplanade opgenomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel