1,5 jaar cel geëist voor dodelijk ongeluk

EMMELOORD • Do 8 maart 2018 | 15:36 • Donderdag 8 maart 2018 | 15:36

Voor het veroorzaken van een ongeval waarbij een man uit Emmeloord omkwam, is tegen een man uit Arnhem anderhalf jaar cel geëist. Justitie wil ook 5 jaar rijontzegging voor de man, die veel te hard heeft gereden en al vaker veroordeeld is voor dronken rijden.

Het ongeval gebeurde in december 2016. Een 23-jarige man uit Emmeloord was na een dagje klussen in zijn nieuwe woning met zijn vriendin op weg naar haar opa en oma. Op de A27 bij Eemnes werden ze in hun Volkswagen Caddy geramd door een Volvo die veel te hard reed.

De vriendin vertelde dat de Emmeloorder gillend probeerde de auto te corrigeren. Dat lukte niet. Hun auto reed tegen een boom. De Emmeloorder kwam om het leven. De vriendin raakte zwaar gewond.

Toekomstdromen kapot


De moeder van het dodelijke slachtoffer vertelde donderdag dat de toekomstdromen van de hele familie kapot zijn.

De vriendin vertelde in de rechtbank dat zij haar grote liefde die zij sinds haar tienerjaren kende, is kwijtgeraakt. Dat gebeurde door een serie verkeerde keuzes van de verdachte, die zichzelf omschreef als een sportieve rijder.

Alcohol


De verdachte had alcohol gedronken voordat hij het ongeluk veroorzaakte, maar nooit zal duidelijk worden hoeveel omdat de Arnhemmer zijn vader had aangewezen als bestuurder. Pas later werd duidelijk dat de verdachte had gereden. Toen kon het alcoholpercentage niet meer worden gemeten.

De Emmeloorder was kort daardoor een eigen bedrijfje gestart. "Iedereen kende zijn bestelauto in de polder", vertelde zijn moeder. De verdachte bood verschillende keren in tranen zijn excuses aan. De officier vond het strafverzwarend dat de verdachte alcohol had gebruikt en had geprobeerd de ware toedracht te verdoezelen. De verdediging vroeg om een werkstraf.

De uitspraak is op 22 maart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel