Alvast 'wandelen' op het Floriade-terrein

ALMERE • Do 8 maart 2018 | 18:51 • Donderdag 8 maart 2018 | 18:51

Het duurt nog 4 jaar voordat de Floriade in Almere wordt gehouden, maar toch is het nu al mogelijk op het toekomstige terrein rond te wandelen. Dat is te danken aan het werk van tekenaar Robin de Nier. Hij wordt door de gemeente Almere ingehuurd om de Floriade in 3D weer te geven.

Hij brengt alles wat tot nu toe bekend is over het toekomstige terrein in kaart: de nieuwe A6, de nog te bouwen woonboten en het toekomstige busstation waar de touringcars de toeristen afzetten. "Deze boom hier op mijn computerscherm bijvoorbeeld. Die staat ook echt op het terrein."

Ook is hij al bezig met het maken van een virtual reality weergave van het Floriadeterrein en de woonwijk die na het evenement wordt gebouwd. Op die manier kunnen geïnteresseerden straks alvast over het terrein wandelen. Volgens projectdirecteur Remko Schnieders een mooie manier om mensen te verleiden om het evenement te bezoeken en bewoners bij de plannen te betrekken. "Je kan de bladeren aan de bomen zien bewegen en mensen zien zwemmen in het Weerwater", aldus De Nier.

Er zijn ook meer commerciële toepassingen denkbaar. Alles is zo gedetailleerd in het computerprogramma verwerkt dat het interessant wordt voor potentiële mede-ontwikkelaars. Zelfs de heipalen en de leidingen in de grond zijn namelijk in de kaarten verwerkt. "Je kan ook laten zien hoe de ene ontwikkeling zich zal verhouden tot de andere, zodat daar goed op ingespeeld kan worden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel