Plannen voor centrum Emmeloord goed ontvangen

EMMELOORD • Wo 14 maart 2018 | 0:23 • Woensdag 14 maart 2018 | 0:23

De nieuwe plannen voor het centrum in Emmeloord zijn dinsdagavond gepresenteerd. Daarmee lijkt de vernieuwing dichterbij dan ooit. De discussie over het centrum speelt namelijk al jaren. De plannen werden door de aanwezigen over het algemeen goed ontvangen.

Op de CWI-locatie achter het plein De Deel worden 16 woningen in een appartementencomplex gebouwd. Ook gaat het Voorhuys uitbreiden: aan de linkerzijde komen nieuwe hotelkamers. Daarnaast komt er een nieuw terras.

In de omgeving van de Noordzijde, het Kettingplein en de Boei komen niet alleen nieuwe woningen, er komt ook horeca bij. Het centrum wordt daarnaast groener en deels autovrij. 

Bij het maken van de plannen werd gewerkt met een Open Plan Proces, waarbij bewoners veel invloed konden uitoefenen op het uiteindelijke ontwerp. De eerste werkzaamheden aan het centrum gaan vermoedelijk dit jaar van start.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel