Aling hoopt op plek in coalitie voor ONS

NOORDOOSTPOLDER • Wo 14 maart 2018 | 10:28 • Woensdag 14 maart 2018 | 10:28

Bert-Jan Aling, de nummer 2 bij ONS Noordoostpolder, is sinds vier jaar burgerraadslid. Hij vindt het een eer om nu hoog op de kieslijst te staat en hoopt met de partij in de coalitie te komen om actief mee te besturen.

Aling koos voor het lidmaatschap van een lokale partij omdat die volgens hem snel resultaat kan halen en goed kijkt naar wat belangrijk is voor de mensen in de polder. Belangrijkste inzet voor de partij de komende jaren is de krimp in de gemeente stoppen. Hij combineert zijn raadswerk met een druk gezinsleven en een baan bij een bank in Groningen.

Aling is bij ONS beland via fractievoorzitter Berthoo Lammers, die hij al jaren kent. Hij is door hem gevraagd bij de partij te komen. Dat trok hem, omdat hij meer wilde weten over hoe de politiek eigenlijk werkt, nadat hij zelf tegen een aantal problemen aanliep in nieuwbouwwijk Emmelhage, waar hij woont. 

Tot de verkiezingen bezorgt Omroep Flevoland elke ochtend een ontbijtje bij een politicus. De gemeenteraadsverkiezingen zijn woensdag 21 maart. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel