Bouw Respijthuis van start

LELYSTAD • Do 15 maart 2018 | 20:37 • Donderdag 15 maart 2018 | 20:37

Wethouder Janneke Sparreboom heeft vrijdagochtend het startsein gegeven voor de bouw van Respijthuis Lelystad op Buytenplaats Suydersee.

Het Respijthuis is bedoeld voor mensen met een chronische ziekte en/of beperking. Zij kunnen vanaf begin mei verblijven op de stadscamping achter sportcentrum De Koploper. Mantelzorgers krijgen hierdoor de ruimte om even op adem te komen. In het Respijthuis, ook wel logeerhuis genoemd, kunnen mensen vanaf 18 jaar verblijven. 

Hoe komt het Respijthuis eruit te zien?


Het huis bestaat uit vier appartementen, met elk een eigen badkamer. Er is een gezamenlijke woonkamer en alle appartementen op de bosrijke camping beschikken over een klein terras. De voorziening wordt gerund door twee coördinatoren. Een team van vrijwilligers zorgt voor gezelligheid en passende activiteiten.

Hoeveel kost een overnachting?


Gasten betalen 42,50 euro per nacht, inclusief eten en drinken. Mensen die een aanvullende verzekering hebben, kunnen gratis gebruik van het logeerhuis maken. Respijthuis Lelystad krijgt voor een periode van vijf jaar subsidie van de gemeente en wordt financieel ondersteund door sponsors.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel