Actievoerders gaan zich vastbinden aan hekken Oostvaardersplassen

LELYSTAD • Vr 16 maart 2018 | 12:38 • Vrijdag 16 maart 2018 | 12:38

Actievoerders gaan zich zaterdag vastbinden aan hekken langs de Oostvaardersplassen. Dat zegt woordvoerder Karin Schulting van actiegroep KALF. Om 12.00 uur verzamelen de actievoerders zich voor een 'vredesmars' en de zogeheten ketenactie. Twee weken geleden was er ook een grote demonstratie bij het beheergebouw van Staatsbosbeheer aan de Kitsweg in Lelystad. 

Vastketenen


Het is de bedoeling dat het vastketenen duurt tot en met zondag. Ook heeft Schulting gehoord dat er nog andere groepen actie gaan voeren. "Ik weet niet precies wat zij allemaal van plan zijn", zegt Schulting. De demonstratie van KALF volgt op een 'teleurstellend gesprek' met de provincie. Donderdag kondigden twee vrouwen aan dat ze bezig zijn met een hongerstaking totdat het beleid in het natuurgebied veranderd wordt.

Vredesmars


De vredesmars moet rustig verlopen volgens KALF. Uit Facebook-reacties komen namelijk signalen dat er hekken opengezet of doorgeknipt moeten worden. KALF roept op om geen rigoureuze dingen te doen. "Wij distantiëren ons daar helemaal van. Als de dieren straks rondrennen door de stad, dan worden de problemen alleen maar groter." 

Resultaat?


Het is maar de vraag of de acties tot resultaten gaan leiden. Donderdag liep het gesprek tussen actiegroepen en de provincie op niets uit. De actievoerders eisen onder meer van de provincie dat de dieren meer voer krijgen. Verder willen ze dat een onafhankelijke dierenarts bekijkt welke dieren afgeschoten moeten worden. Nu doet een dierenarts van Staatsbosbeheer dat. Schulting sluit niet uit dat er in de toekomst weer gedemonstreerd gaat worden. "We gaan door, net zo lang tot het stopt. Tot het dierenleed ophoudt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel