Meer Almeerders vertrekken naar Lelystad

LELYSTAD • Za 17 maart 2018 | 16:21 • Zaterdag 17 maart 2018 | 16:21

In 2017 verhuisden meer mensen vanuit Almere naar Lelystad dan andersom. Het gaat om een vertrekoverschot van 215 personen. Makelaars in Lelystad hebben het maar druk, zo ook bij het Flevo Golf Resort. Daar startte vandaag de verkoop van 28 vrijstaande woningen. 

"Het is ongelofelijk. De mensen zijn erachter gekomen dat ze in Lelystad een betere prijs-kwaliteitverhouding hebben. Ze kunnen hier voor twintigduizend euro goedkoper en royaler wonen", legt makelaar Henk Dop uit. "Het zijn allemaal pluspunten die meegenomen worden in de overweging."

Vorig jaar vertrokken 459 Lelystedelingen naar Almere en 674 Almeerders naar Lelystad. Almeerder Claudio Higashi is één van de ongeveer 70 belangstellenden die juist in Lelystad probeert een woning te bemachtigen. "We genieten van de stad en de natuur. Het lijkt ons prettig om in deze stad te wonen", vertelt hij. "We hebben drie dochters en we willen een goede plek hebben waar ze op kunnen groeien. We denken dat dit een goede keuze is."

Jarenlang werd er door de economische crisis nauwelijks gebouwd, maar de laatste twee jaar gaat het hard. De belangstelling voor de laatste kavels is zo groot dat de makelaar niet speciaal adverteert. "Het is niet zoals Amsterdam, waar je ver boven de vraagprijs moet bieden. In combinatie met de lage rente die mensen op dit moment betalen is het aantrekkelijk om hier te komen wonen", aldus Dop. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel