Verval Groene Kathedraal zet eerder in

ALMERE • Zo 18 maart 2018 | 19:14 • Zondag 18 maart 2018 | 19:14

Het verval van de Groene Kathedraal gaat sneller dan voorzien. De stormen van afgelopen winter hebben flink huis gehouden in het kunstwerk. Daardoor zijn enkele bomen omgevallen.

De Groene Kathedraal is een ontwerp van Marinus Boezem. Hij maakte het plan in 1987, in 1996 waren de bomen zo hoog dat het voor het publiek toegankelijk werd. Al sinds het begin was het de bedoeling dat de bomen om zouden vallen, zodat er een ruïne zou ontstaan. Maar dat het zo snel al zou gebeuren is geheel onverwacht. 

De vraag hoe het verder moet, komt daarom eerder op tafel dan gepland. De komende tijd gaat een werkgroep met mensen van onder meer Staatsbosbeheer en de gemeente aan de slag om een advies uit te brengen aan de gemeenteraad. "Dan hebben we als het goed is een compleet beeld van wat ons de komende tijd te wachten staat", zegt Martine van Kampen, curator van Land Art Flevoland. De planning is dat het overzicht voor de zomer aan de gemeenteraad wordt gerapporteerd. 

Uit voorzorg heeft Staatsbosbeheer de gevaarlijke takken weggehaald. "Het moet natuurlijk niet zo zijn dat we de kathedraal moeten gaan afzetten met hekken. Dat zou zonde zijn", legt Van Kampen uit. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel