Wethouder belaagd en geïntimideerd

ZEEWOLDE • Ma 19 maart 2018 | 15:36 • Maandag 19 maart 2018 | 15:36

Winnie Prins, lijsttrekker van Leefbaar Zeewolde, is de afgelopen tijd als wethouder belaagd en geïntimideerd. Volgens Prins komt de dreiging uit de hoek van voorstanders van permanente bewoning van recreatieparken. Dit vertelde ze in een verkiezingsuitzending van Omroep Flevoland.

Het college van B en W in Zeewolde is tegen permanente bewoning en de gemeente treedt ook handhavend op. Een aantal inwoners is het daar niet mee eens en laat dat volgens Prins ook duidelijk merken. In verband hiermee heeft de wethouder de afgelopen anderhalve maand extra bescherming. "Dat betekent niet dat er 1 op 1 iemand met me meeloopt. Maar er wordt wel iets vaker langs mijn huis gereden."

Bang is Prins niet. Ze zegt nog steeds 's avonds de hond uit te laten. Wel is ze afgelopen zaterdag op de verkiezingsmarkt in het dorp door een agressieve man belaagd. Deze was volgens Prins niet voor rede vatbaar. 

De initimidatie is volgens Prins de laatste anderhalve maand heviger geworden. Ze denkt dat het na de verkiezingen weer zal afzwakken.

Overnamepoging geblokkeerd
Leefbaar zit in Zeewolde al geruime tijd in het college. De laatste acht jaar was Prins wethouder namens de partij. Een aantal inwoners vindt het tijd voor een frisse wind. Volgens Winnie Prins is er ook geprobeerd de partij over te nemen. Dat gebeurde door veel nieuwe leden die zich tegelijk hadden aangemeld. 

Om zich in de toekomst tegen overnames te beschermen, heeft Leefbaar inmiddels het partijreglement aangepast. Nieuwe leden moeten nu eerst een jaar meelopen, voordat ze mee mogen stemmen. Prins bestrijdt dat de partij te gesloten zou zijn. Nieuwe leden zijn volgens haar welkom en krijgen ook ruimte om ideeën in te brengen.

Misleidende folder verspreid
Volgens Winnie Prins is onlangs in Zeewolde ook een anonieme folder met allerlei vervelende informatie verspreid. Ook deze folder zou uit de hoek van voorstanders van permanente bewoning van recreatieparken afkomstig zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (20)

 • zeewoldenaar

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Ik heb is even gekeken op onze burgermeester zijn Twitter, 9 van de 10 Twitter berichten die hij tweet heeft geen reactie... Hij word ook zo belaagd...

  reageer
 • Dennis Groeneveld

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Het hele verhaal wordt misbruikt voor verkiezings campagne. De hele discussie over vrijgeven van recreatie woningen duurt al jaren te lang. Er is woning schaarste in Nederland en de regering wil nu zelfs gaan bouwen in het groene hart van ons land. Dat terwijl de woningen die nodig zijn er al staan maar niet gebruikt mogen worden. Er word zelfs veel gemeenschapsgeld gespandeerd aan handhaving. Verlies op verlies. Vrijgeven maakt een eind aan onnodig geld uitgeven, en verhoogd de waarde van de nu nog recreatie woningen. Eendeel van de waarde stijging zal door eigenaren in de lokale economie worden besteed, dus win win situatie. Dit zou eigenlijk landelijk aangepakt moeten worden.

  reageer
 • Zeewoldenaar

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Wij wonen nu een aantal jaar met veel plezier in Zeewolde (niet op het park overigens). Ik blijf me alleen voortdurend verbazen over hoe incapabel de gemeente ambtenaren en wethouders zijn. Wij hebben dit zelf een paar jaar geleden mogen meemaken voor de bestuursrechter vanwege een onjuist vastgestelde WOZ waarde. Geen enkele dossierkennis, vriendjespolitiek en gerommel met cijfers. In het bedrijfsleven was dit soort gedrag al lang afgestraft door faillissement of ontslag. Het kan in Zeewolde...
  Dit is niet gericht op mevrouw Prins of anderen binnen LZ. Het ambtenaren apparaat is compleet verrot. Wethouders, gemeenteraad en burgemeester houden elkaar de hand boven het hoofd.

  reageer
 • Winfried

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Winnie Prins, Volgens jou komt de dreiging uit de hoek van voorstanders van permanente bewoning van recreatieparken. Je bent toch volksvertegenwoordiger, sta eens op (niet alleen in verkiezingstijd) en ga eens praten met de eigenaren van de recreatiewoningen. Wat jij doet is toch ook dreigen en intimidatie door ongegronde beschuldigingen. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn of te worden maar de verstandhoudingen worden er in ieder geval beter van door te luisteren naar de ander. Wij hebben 2 oren maar gebruiken liever alleen de mond.

  reageer
 • Tony

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Hoe je het ook wendt of keert deze dame is niet alleen verantwoordelijk voor het onderwerp wat hierboven staat. Daar is de gehele gemeenteraad verantwoordelijk voor. Dat zij haar werk niet goed doet is een ander verhaal. Dus haar alleen op aanvallen dat de recreatiebungalows niet permanent bewoond mogen worden geldt voor de gehele raad. Belachelijk dat 1 persoon daar de dupe van is. Hoe ze op de motie van afkeuring reageerde is een heel ander verhaal. Maar belachelijk natuurlijk hoe zij daar op heeft gereageerd

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Albert Westing

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Winnie Prins staat niet bekend als een integer bestuurder, een jaar geleden kreeg ze nog van alle partijen een motie van afkeuring. Daar zat ze totaal niet mee want een motie van afkeuring kent geen politieke gevolgen.

  reageer
 • recreant

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Mw. Prins moet wel beseffen dat de gemeente een beleid van intimidatie en willekeur voert door selectief te controleren en te handhaven en haar afspraken niet na te komen. Resultaat: grote emotionele en financiele schade.
  Arbeidmigranten en asielzoekers bivakeren in natuurgebieden met goedkeuring van de gemeente zolang ze maar niet in het dorp zitten, want dat komt mw. Prins niet goed uit .

  reageer
 • Bert

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  De emotionele en financiële schade hebben de eigenaren zelf op zich afgeroepen toen zij besloten zich niet aan de regelgeving te houden die duidelijk aangeeft dat permanente bewoning aldaar niet is toegestaan men wist dit bij aankoop van de vakantiewoningen . Bovendien schromen diverse woningeigenaren niet om hun recreatie woning te verhuren aan arbeidsmigranten op hetzelfde park. Dus zie het probleem niet dat in de nabijheid van het park de arbeidsmigranten en asielzoekers in nette huisvesting zijn ondergebracht . Alleen diverse eigenaren van woningen op het park durven zich niet openbaar uit te spreken dat zij hiervan geen hinder ondervinden .

 • Michael

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Eerst feiten op tafel, dan aangifte doen. Maar een ding staat voorop en blijft zoals het is. Permanente bewoning op recreatieparken is ongewenst en verboden. En dat moeten we zo houden.

  reageer
 • recreant

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  In hetzelfde bestemmingsplangebied staat een compleet dorp met meer dan 1000 bewoners (arbeidsmigranten en asielzoekers) Hier mag ook niet gewoond worden, maar de gemeente maakt dit met een pennestreek wel mogelijk. Discriminatie?
  Dit dorp loost het rioolwater op een rioolpijp die eigendom is van Park Horsterwold. Desondanks worden de eigenaren van Horsterwold aangeslagen voor rioolbelasting, nota bene hun eigen riool!

 • Albert Westing

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Het is zo makkelijk om te roepen dat iets ongewenst is en verboden. Motiveer eens waarom het ongewenst is.

 • Rick

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Gelijk heb je. Echter. De voorwaarden waaronder daar gekocht is, is dat er 40 weken gewoond mocht worden en 12 weken niet. Dit om permanente bewoning tegen te gaan. Onlangs nog bevestigt door de projectondernemer en voormalig wethouder Ernst Cramer (youtube) voor de rechtbank in Lelystad.

 • Cees

    Ma 19 maart 2018 Maandag 19 maart 2018

  Ik en nog een aantal eigenaren van een recreatiewoning op Buitenplaats Horsterwold overwegen aangifte te doen wegens smaad tegen mevrouw Prins en haar partij Leefbaar Zeewolde. Dit soort verkiezingsstunts en keiharde leugens zijn niet aanvaardbaar! Mevrouw Prins moet met keiharde feiten komen over wat zij hier zegt!

  reageer
 • Bert

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Aangifte tegen u en uw uitlatingen in woord en geschrift zal een grotere kans van slagen hebben dan u aangifte jegens Mevrouw Prins en haar partij, U bent bedreven in het belasteren van deze Partij en diens vertegenwoordigers al jarenlang en levert tegelijkertijd op diverse Social Media de benodigde bewijslast van uw hetze jegens hen . Overigens diep respect voor de overige bewoners die zich volledig distantiëren van de wijze waarop u uw frustraties denkt te moeten verwoorden . Deze eigenaren blijven graag op fatsoenlijke wijze in gesprek met de Gemeente .
  Eens temeer is wel duidelijk dat handhaving een goed beleid is van de Gemeente Zeewolde .
  Bovendien adverteert u met de mogelijkheid uw woning op het park te kunnen huren voor bedragen per nacht die zakkenvullend voor u zijn , dus wat is uw probleem eigenlijk ?

 • Niek

    Di 20 maart 2018 Dinsdag 20 maart 2018

  Uw reactie bewijst het probleem. De wethouder heeft aan dat het vermoedelijk een voorstander is, en u voelt zich al schreeuwend meteen persoonlijk aangesproken. Succes met de bewijsvoering na uw aangifte.

  Eenieder die een bungalow kocht, wist en weet donders goed dat er niet permanent verbleven mag worden. Daar was de prijs ook naar.

 • Poe

    Ma 19 maart 2018 Maandag 19 maart 2018

  Tsja permanente bewoning van vakantiewoningen moet je ook niet willen.

  reageer
 • Jan

    Ma 19 maart 2018 Maandag 19 maart 2018

  Goedkope verkiezingsstunt, zoveelste dieptepunt van LeefbaarZeewolde. Te triest voor woorden.

  reageer
 • truusenco

    Ma 19 maart 2018 Maandag 19 maart 2018

  Tja, het leven is geen rozengeur en manen schijn en als de gemeente Zeewolde alleen maar liegt en bedriegt en op alle slakken zout legt. gaan mensen gekke dingen doen. Misschien eens goed de hand in eigen boezem steken. Prima folder in de bus gekregen, wekt alertheid op en stemt tot nadenken. Nadenken over zaken waar toch al zo ontzettend veel twijfels over zijn.

  reageer
 • Cees

    Ma 19 maart 2018 Maandag 19 maart 2018

  Misschien kan Mevrouw Prins feiten noemen in plaats van verdachtmakingen! Wat een zwaktebod dit bericht!

  reageer
 • Stevie

    Ma 19 maart 2018 Maandag 19 maart 2018

  Die weet zich van de Prins geen keaad denk ik.

 • Rick

    Ma 19 maart 2018 Maandag 19 maart 2018

  De leugen regeert. Nu al 20 jaar in dit politiek verziekte dorp.

  reageer
 • waarnemer

    Ma 19 maart 2018 Maandag 19 maart 2018

  Het slachtoffer spelen, om daarmee het eigen foute beleid re rechtvaardigen. Overal tegen zijn, de ontwikkeling van het dorp frustreren en geen verbinding willen zoeken. Wethouder onwaardig.

  reageer
 • HoHa

    Ma 19 maart 2018 Maandag 19 maart 2018

  Propaganda kort voor voor de verkiezingen ?
  Waarom nu juist aanteigingen doen richting een bepaalde doelgroep?
  Kom dan met bewijzen toon dat u het waard bent een echte lijsttrekker te zijn.
  Ik wens u goede verkiezingen maar als het interview daar aan moet bijdragen zit er ergens iets niet goed

  reageer
 • Zeewoldenaar

    Ma 19 maart 2018 Maandag 19 maart 2018

  Goedkope propaganda zo kort voor de verkiezingen, komt voort uit onzekerheid en angst over de uitslag.

  reageer
 • Jan de Rijk

    Ma 19 maart 2018 Maandag 19 maart 2018

  Waarom doet omroep Flevoland niet aan hoor en weder hoor nu kan een wethoudster vlak voor de verkiezingen een groep personen betichten terwijl de ander zijde geen commentaar daarop kan geven

  reageer
 • bgtytre

    Ma 19 maart 2018 Maandag 19 maart 2018

  Wat een aanstellerites zeg.

  reageer
 • Jan de Rijk

    Ma 19 maart 2018 Maandag 19 maart 2018

  Mensen kijk eens op ons Zeewolde daar word door een inwoner van Zeewolde uit de doeken gedaan hoe gemeente Zeewolde omgaat met het park Horsterwold wat zo langzamer hand het overloopputje voor arbeidsmigranten is gedoogd door de gemeente terwijl het college accoord zegt geen arbeidsmigranten

  reageer
 • Mariette

    Ma 19 maart 2018 Maandag 19 maart 2018

  Langzamerhand... ?
  Een Nederlands nummerbord is zeldzaam.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert