Wethouder belaagd en geïntimideerd

ZEEWOLDE • Ma 19 maart 2018 | 15:36 • Maandag 19 maart 2018 | 15:36

Winnie Prins, lijsttrekker van Leefbaar Zeewolde, is de afgelopen tijd als wethouder belaagd en geïntimideerd. Volgens Prins komt de dreiging uit de hoek van voorstanders van permanente bewoning van recreatieparken. Dit vertelde ze in een verkiezingsuitzending van Omroep Flevoland.

Het college van B en W in Zeewolde is tegen permanente bewoning en de gemeente treedt ook handhavend op. Een aantal inwoners is het daar niet mee eens en laat dat volgens Prins ook duidelijk merken. In verband hiermee heeft de wethouder de afgelopen anderhalve maand extra bescherming. "Dat betekent niet dat er 1 op 1 iemand met me meeloopt. Maar er wordt wel iets vaker langs mijn huis gereden."

Bang is Prins niet. Ze zegt nog steeds 's avonds de hond uit te laten. Wel is ze afgelopen zaterdag op de verkiezingsmarkt in het dorp door een agressieve man belaagd. Deze was volgens Prins niet voor rede vatbaar. 

De initimidatie is volgens Prins de laatste anderhalve maand heviger geworden. Ze denkt dat het na de verkiezingen weer zal afzwakken.

Overnamepoging geblokkeerd


Leefbaar zit in Zeewolde al geruime tijd in het college. De laatste acht jaar was Prins wethouder namens de partij. Een aantal inwoners vindt het tijd voor een frisse wind. Volgens Winnie Prins is er ook geprobeerd de partij over te nemen. Dat gebeurde door veel nieuwe leden die zich tegelijk hadden aangemeld. 

Om zich in de toekomst tegen overnames te beschermen, heeft Leefbaar inmiddels het partijreglement aangepast. Nieuwe leden moeten nu eerst een jaar meelopen, voordat ze mee mogen stemmen. Prins bestrijdt dat de partij te gesloten zou zijn. Nieuwe leden zijn volgens haar welkom en krijgen ook ruimte om ideeën in te brengen.

Misleidende folder verspreid


Volgens Winnie Prins is onlangs in Zeewolde ook een anonieme folder met allerlei vervelende informatie verspreid. Ook deze folder zou uit de hoek van voorstanders van permanente bewoning van recreatieparken afkomstig zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel