Nieuwkomer WSTAV zet nummer twee uit de partij

ALMERE • Ma 19 maart 2018 | 19:26 • Maandag 19 maart 2018 | 19:26

De nieuwe Almeerse politieke partij WSTAV (Wij Staan Voor) heeft de nummer twee op hun kieslijst, Glen Leeuwin, uit de partij gezet. Zijn naam en foto zijn inmiddels van de website gehaald.

Eenmansfractie


De campagneleider van WSTAV, Ricardo Esajas, zegt dat Leeuwin  is geroyeerd omdat hij van plan zou zijn kiezersbedrog te plegen. Leeuwin wil volgens Esajas de partij verlaten, zodra hij een zetel in de raad heeft. Dit om vervolgens door te gaan als eenmansfractie. “Daarom is er gekozen om hem uit de partij te zetten.” Esajas zegt bewijzen te hebben voor de beschuldiging, maar licht die verder niet toe. 

Glen Leeuwin zegt in een reactie de laatste tijd gemerkt te hebben dat hij steeds vaker buiten belangrijke beslissingen werd gehouden. Na een interview in Het Parool op 10 maart heeft Leeuwin een brief van het partijbestuur gekregen waarin is medegedeeld dat ze niet met hem verder willen. Het verwijderen van de foto op de website zou 1,5 maand geleden al zijn gebeurd. 

Sylvana Simons


In het interview met Het Parool spreekt Leeuwin over Bij1, de politieke partij van zijn halfzus Sylvana Simons. Leeuwin zegt het jammer te vinden dat de samenwerking die WSTAV voor ogen had met Bij1 spaak is gelopen. “Sylvana had bij de landelijke verkiezingen een paar duizend stemmen in Flevoland, we hadden op haar succes mee kunnen liften.”

Zetel


Hoewel Leewin uit de partij is gezet staat hij woensdag nog gewoon op de kieslijst. Mocht Leeuwin voldoende stemmen behalen komt hij dan ook gewoon in de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel