Gemeente mag terrein Haddock niet ontruimen

ALMERE • Wo 21 maart 2018 | 14:32 • Woensdag 21 maart 2018 | 14:32

De gemeente Almere mag van de rechtbank Midden-Nederland het parkeer- en botenopslagterrein van Haddock niet ontruimen. In ieder geval niet zolang er nog een gerechtelijke procedure loopt tussen de partijen. Ook mag de gemeente daar geen werkzaamheden verrichten. De rechtbank vindt het namelijk allerminst duidelijk of de huurovereenkomst van het parkeer- en botenopslagterrein tussen Haddock en de gemeente al is afgelopen.

Haddock Watersport is gevestigd aan het Weerwater in Almere. In 2022 wordt de wereldtuinbouwtentoonstelling de Floriade daar gehouden. 

Ontruimingsverbod


Tussen Haddock Watersport en de gemeente Almere lopen nu twee procedures bij de rechtbank Lelystad over het terrein. Haddock heeft de rechtbank gevraagd om te verbieden dat de gemeente het terrein ontruimt of er werkzaamheden verricht, tot er een vonnis is uitgesproken.

Parkeer- en botenopslagterrein


De rechtbank oordeelt dat nog niet vaststaat of de huurovereenkomst tussen beide partijen ten einde is gekomen. Van 1994 tot 2004 liep tussen Haddock en de gemeente een huurovereenkomst van een perceel water en het parkeer- en botenopslagterrein. Deze huurovereenkomst is daarna jaarlijks stilzwijgend verlengd.
Pas in 2017 heeft de gemeente het gebruik van het terrein ter discussie gesteld. De gemeente verstrekte een nieuwe huurovereenkomst aan Haddock, maar die ging alleen over het water en niet over het parkeer- en botenopslagterrein. 

"Geen tegenslag"


De gemeente Almere zegt dat ze deze uitspraak al verwacht had. Het vonnis wordt dan ook niet als een tegenslag beschouwd. De gemeente hoopt er zelf met de eigenaar van Haddock uit te komen. 

Zie voor meer informatie ons dossier over de Floriade 2022.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel