CDA verliest in Noordoostpolder maar blijft de grootste

NOORDOOSTPOLDER • Wo 21 maart 2018 | 22:28 • Woensdag 21 maart 2018 | 22:28

Het CDA in Noordoostpolder heeft 6 zetels behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen. Vier jaar geleden behaalde de partij nog 7 zetels bij de verkiezingen. 

De ChristenUnie/SGP staat op plek twee en behoudt 5 zetels. Op een gedeelde derde plaats staan de Politieke Unie en VVD met 4 zetels. Dat is voor beide partijen een zetel erbij in vergelijking met vier jaar geleden.

"Als GroenLinks hebben we tot nu toe hooguit 1 raadslid in Noordoostpolder gehad dus voor ons is dit een historisch record"

— Hylke Hekkenberg GroenLinks

GroenLinks deed woensdag voor het eerst op eigen titel mee aan de verkiezingen in Noordoostpolder. Voorheen werkte de partij samen met de PvdA in de gemeente. Toch wist GroenLinks woensdag 2 zetels te behalen. Al ging de partij maar uit van 1 zetel: "Als GroenLinks hebben we tot nu toe hooguit 1 raadslid in Noordoostpolder gehad dus voor ons is dit in Noordoostpolder een historisch record", aldus Hylke Hekkenberg van GroenLinks. 

 

"We leven niet meer onder de bevolking dus we gaan geen vier jaar meer wachten om nog een keer mee te gaan doen"

— Theo Elschot, Partij van Vrije Poldermensen

De SP en D66 in Noordoostpolder verloren elk een zetel. De SP komt met twee leden in de raad. D66 behoudt er nog maar een.

De Partij van Vrije Poldermensen verloor een zetel en staat nu op 0. Reden om de handdoek in de ring te gooien en de partij op te heffen, aldus Theo Elschot van de PvvP: "We leven niet meer onder de bevolking dus we gaan geen vier jaar meer wachten om nog een keer mee te gaan doen. Het is altijd vervelend om een zetel te verliezen, maar het heeft gewoon geen zin meer om vier jaar door te gaan. Iedereen die bij ons zit is al bijna zestig en dan wordt het helemaal een oude bejaardenclub. Ik wil alle kiezers die op ons gestemd hebben heel hartelijk danken", aldus Elschot. 

 

De opkomst in Noordoostpolder was 58,1%. Net iets meer dan vier jaar geleden. Toen was de opkomst 57,6%.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel