Ondernemers overhandigen handtekeningen voor gratis parkeren

LELYSTAD • Vr 23 maart 2018 | 15:41 • Vrijdag 23 maart 2018 | 15:41

Het ondernemersinitiatief Gratis Parkeren Lelystad heeft donderdag ongeveer 6.500 handtekeningen aan de nieuwe fractievoorzitters van de gemeenteraad gestuurd. De ondernemers willen dat de eerste twee uur parkeren in het stadscentrum gratis wordt. De petitie is ondertekend door inwoners van de stad. 

Gratis parkeren Lelystad is een initiatief van enkele winkeliers in het stadshart. De ondernemers maken zich zorgen over het voortbestaan van het winkelcentrum omdat veel winkelketens en ondernemers er vertrekken. Ook komen er nauwelijks nieuwe ondernemers bij. Als één van de belangrijkste redenen noemen de winkeliers het gemeentebeleid rond betaald parkeren. 

Wethouder Janneke Sparreboom van Lelystad gaf eerder al aan niets te zien in gratis parkeren. "Vernieuwing van het centrum moet het stadshart zo aantrekkelijk maken, dat betaald parkeren kan blijven." 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel