70 karpers met zender in buik naar Markermeer

LELYSTAD • Vr 23 maart 2018 | 17:24 • Vrijdag 23 maart 2018 | 17:24

Sportvisserij Nederland heeft vrijdag zeventig karpers op de Oostvaardersplassen gevangen. Nadat de vissen verdoofd werden, kregen zij een zendertje in hun buik. Vervolgens werden zij in het Markermeer uitgezet. Op deze manier willen Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat, Waterschap Zuiderzeeland en de Provincie Flevoland onderzoeken of de vissen in het Markermeer blijven.

Aanleiding voor het onderzoek is het verlagen van het waterpeil op de Oostvaardersplassen om het riet weer te laten groeien. Dat is nodig voor onder meer de vogels in het gebied. Als het water ondiep is, komen de visser op de Oostvaardersplassen in nood en kunnen doodgaan.

Markermeer ideale plek


Daarom moeten de vissen verplaatst worden naar een andere plek. Volgens Roland van Aalderen Sportvisserij Nederland is het Markermeer de ideale plek omdat het gebied heel groot is. Daarom wordt onderzocht of de karpers daadwerkelijk daar blijven. Als dat het geval is, wordt volgend jaar zo'n 150 ton vis uit de Oostvaardersplassen naar het Makermeer verplaatst.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel