Extern advies Oostvaardersplassen door commotie vertraagd

FLEVOLAND • Ma 26 maart 2018 | 11:34 • Maandag 26 maart 2018 | 11:34

Het externe advies van de commissie Van Geel over de Oostvaardersplassen heeft vertraging opgelopen door de commotie van de afgelopen weken over het beheer van het natuurgebied. Dat heeft de provincie bekendgemaakt. 

Voorzitter Pieter van Geel van de Externe begeleidingscommissie denkt zijn bevindingen rond 25 april te kunnen presenteren. Eerder werd gemikt op eind maart.

Ontwikkelingen en maatschappelijke discussie


Als reden van de vertraging noemt Van Geel de opgelaaide maatschappelijke discussie over de wijze waarop de grote grazers in het gebied worden beheerd en de acties van burgers die zich tegen dat beheer keren. De Commissie wil de ontwikkelingen in februari en maart meenemen in haar advies en nog een aantal personen en instanties consulteren.

Advies over nieuw beleid


De Commissie Van Geel is in juli 2017 door het college van Gedeputeerde Staten ingesteld om te adviseren over nieuw beleid voor het beheer van de grote grazers in de Oostvaardersplassen. Sinds 2016 ligt de verantwoordelijkheid voor dit beleid niet meer bij het Rijk, maar bij de provincie. Op basis van het advies zal de provincie een nieuw beleidskader vaststellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel