Vrijspraak installateurs nu definitief

ZEEWOLDE • Wo 28 maart 2018 | 12:13 • Woensdag 28 maart 2018 | 12:13

Twee installateurs uit Harderwijk hebben definitief geen schuld aan de dood van een vader en zoon in Zeewolde. De Harderwijkers waren eerder al door het gerechtshof vrijgesproken, en de Hoge Raad houdt die vrijspraak in stand. 

Begin 2013 kwamen de installateurs een cv-ketel aansluiten in een huisje op recreatiepark Flevonatuur in Zeewolde. Door een verkeerde aansluiting kwam er zoveel koolmonoxide vrij dat de bewoner, een 86- jarige man, is overleden. In eerste instantie ging men uit van een natuurlijke dood, maar toen de 53-jarige zoon van de man na het overlijden de woning ging opruimen en ook bezweek, werd duidelijk dat het om koolmonoxidevergiftiging ging. 

De installateurs, ook een vader en zoon, werden vervolgd voor het medeplegen van dood door schuld. Alleen de vader werd veroordeeld. In hoger beroep werden beide mannen vrijgesproken. Het gerechtshof oordeelde dat er geen direct verband kon worden vastgesteld tussen het handelen van de verdachten en de koolmonoxidevergiftiging. Daarmee kon de vergiftiging niet aan de installateurs worden toegerekend.

De Hoge Raad vindt dit oordeel begrijpelijk en voldoende gemotiveerd. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel