Zuiderzeeland zoekt kandidaten voor waterschapsraad

LELYSTAD • Wo 28 maart 2018 | 12:50 • Woensdag 28 maart 2018 | 12:50

Het duurt nog een klein jaar voordat de waterschapsverkiezingen worden gehouden, maar waterschap Zuiderzeeland begint nu al met een programma om kandidaten te werven.

Morgen is er een informatie-avond in het Waterschapshuis in Lelystad. Half april begint een training van vijf avonden voor Flevolanders die zich willen kandideren.

Elke vier jaar wordt een nieuw waterschapsbestuur gekozen. Gegadigden kunnen zich melden bij een bestaande partij of zelf een lijst beginnen.

Gekozen en benoemde leden


De waterschapsraad bestaat uit 25 leden, van wie er 18 door de kiezers worden aangewezen. De overige zeven zijn benoemde leden, aangewezen door landbouworganisatie LTO, Kamer van Koophandel en natuurorganisaties.

De 18 verkiesbare zetels in de huidige raad worden bezet door CDA, VVD, ChristenUnie, SGP, 50Plus en drie speciale waterschapspartijen.

Twee verkiezingen op een dag


De verkiezingen zijn op woensdag 20 maart en worden zoals gebruikelijk tegelijk gehouden met de verkiezingen voor Provinciale Staten.

Ook de provincie Flevoland bereidt een cursus voor, 'Politiek actief voor de provincie'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel