"Gemeente Dronten onderzoekt waarde windhagen"

FLEVOLAND • Do 29 maart 2018 | 21:12 • Donderdag 29 maart 2018 | 21:12

Zijn er alternatieven voor windhagen rond fruitteeltbedrijven? Kunnen die vervangen worden door iets anders, zonder afbreuk te doen aan het karakteristieke polderlandschap? Dat wil de gemeente Dronten graag weten en start daarom een onderzoek, zo meldt Nieuwe Oogst.

De hagen staan sinds 2015 ter discussie. De fruittelers willen ze kunnen rooien als een perceel een andere functie krijgt. Bijvoorbeeld als het wordt verkocht aan een akkerbouwer. Dronten heeft in het bestemmingsplan vastgelegd dat rooien niet mag. De vereniging van Fruittelers NFO en de landbouworganisatie LTO Noord hebben dat besluit aangevochten bij de Raad van State, maar de rechter stelde de gemeente in het gelijk.

Het onderzoek moet nu uitwijzen hoe groot de cultuurhistorische en ecologische waarde is van de bestaande windsingels en wat de bedrijfseconomische gevolgen zijn als ze worden gehandhaafd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel