Flevoland Festivalland, dit zijn ze!

FLEVOLAND • Ma 2 april 2018 | 19:14 • Maandag 2 april 2018 | 19:14

Het festivalseizoen staat voor de deur! Er worden tientallen festivals georganiseerd in de verschillende gemeentes. We hebben alle festivals voor je op een rij gezet!

Mei 

Bevrijdingsfestival - 5 mei


De 26ste editie van het Bevrijdingsfestival Flevoland in Almere biedt, naast Ronnie Flex, optredens van Douwe Bob, Coen & Sander en Jack Parow. Ronnie Flex is dit jaar de 'ambassadeur van de vrijheid'. Hij komt per helikopter naar Flevoland. Ook Wulf, Andy Frasco en The Dubbeez treden op 5 mei op. De optredens en activiteiten zijn net als vorig jaar verspreid over diverse pleinen in Almere.

Dancetour Lelystad - 10 mei


De line-up is nog niet bekend, maar op Hemelvaartsdag staat Parkwijk in Lelystad weer in het teken van de Dancetour. Dit is een gratis evenement met 7 edities door het hele land. En zoals de naam al doet vermoeden, staat alles in het teken van dancemuziek. 

Opwekking 18 - 21 mei


Van vrijdag 18 tot en met maandag 21 mei organiseert Opwekking voor de 48e keer haar jaarlijkse Pinksterconferentie op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. In de loop der jaren is deze gezinsconferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten met elkaar het pinksterfeest vieren. Vorig jaar kwamen meer dan 65.000 mensen naar de polder, onder wie meer dan 20.500 kampeerders.

Libelle Zomerweek 21 - 27 mei


Het thema van de Libelle Zomerweek is dit jaar DiscoLove. Het evenement vindt plaats op het Almere Strand. Op het festival kunnen workshops gevolgd worden, flink worden geshopt en er zijn ook optredens. Dit jaar onder anderen van Boney M en Charly Luske uit Almere. 

Juni

Jordaan in de Polder - 15 - 16 juni


Dit Lelystadse festival trok vorig jaar 4500 bezoekers. Op het festival kunnen bezoekers genieten van levensliederen. Dit jaar treden onder anderen Danny de Munk, Quincy en Lange Frans op. 

Defqon.1 - 22 - 24 juni


De zaterdag is al uitverkocht, maar voor de overige dagen zijn nog kaarten beschikbaar. Organisator Q-dance noemt Defqon.1 "het grootste hardstyle/hardcore weekend festival ter wereld". Tal van grote namen komen in juni naar het evenemententerrein van Walibi. Onder anderen Paul Elstak, Galactixx en Headhunterz.

Festival Sunsation - 22 - 23 juni


Sunsation vindt sinds 1982 plaats bij Observatorium Lelystad. Het zaterdagochtendprogramma van de 37e editie zal worden gepresenteerd door Stefan Nieuwenhuis. Hij is literair programmeur van het Noorderzon Festival in Groningen en werkzaam voor Poetry International.
Dichter Thom Ummels is mede-oprichter van het festival. Hij zal zaterdag tegen de opkomst van de zon een ode aan Sunsation, de zon en de zomer brengen. Daarnaast presenteert hij het vrijdagavondprogramma. Thomas Gerla is vorig jaar op Sunsation geïnstalleerd als stadsdichter van Lelystad. Hij zal zaterdagochtend rond de klok van vijf het festival openen.

Grow Festival - 23 juni


Onder anderen Freddy Moreira, DYNA, Dopebwoy, Girls Love DJ’s en Vunzige Deuntjes Soundsystem maken hun opwachting tijdens de derde editie van het GROW Festival in Almere. De organisatie van het festival op het Utopia-eiland in het Weerwater heeft dit jaar niet alleen hiphop-acts geboekt, maar trakteert bezoekers ook op stijlen als  r&b, dancehall en moombahton. Met acts als Happy Feelings, DAISY en DJ Aiscream worden volgens de organisatie ook herinneringen van vroeger naar boven gehaald.

Juli 

Free Festival - 7 juli


Op het Almere Strand is op 7 juli weer het Free Festival. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is het festival niet gratis. Onder anderen Angerfist, Korsakoff en Bodyshock treden op.

Summerpark Festival - 8 juli 


Een dag later staat het Almere Strand in het teken van het Summerpark Festival. Pacha Ibiza strijkt neer op het Almeerse strand. De techno lineup bestaat uit Gary Beck, Slam & Rod. Ook zijn er urban DJ's zoals Bizzey en Freddy Moreira. En: er is ook een zwembad!

Wildeburg - 13 - 15 juli


Het festival in Kraggenburg is zo populair dat je moet loten om een kaartje te bemachtigen. Het is de derde editie van het festival in het natuurpark van Netl. Vorig jaar was het met 6.000 bezoekers uitverkocht. Ook dit jaar verwacht de organisatie een grotere belangstelling dan het terrein aankan. Het programma is nog niet bekend.

Wijland Festival - 13 - 15 juli


XL De Ateliers organiseert voor de derde keer het Wijland Festival. Het festival vindt plaats in het Wisentbos in Dronten. Er zijn optredens, maar ook lezingen en theatervoorstellingen. 


Augustus 

Oak & Owl festival - 9 - 12 augustus


Dit festival in Zeewolde voor, met en door spiritueel geïnteresseerden. Het festival is volgens de website "om kennis te maken met sjamanen, druïden, heksen, heidenen, helers en gewoon hele fijne mensen." Op natuurcamping "De Banken" in Zeewolde.

Meerpaaldagen 9 - 11 augustus


Traditiegetrouw vinden in Dronten elke zomer de Meerpaaldagen plaats. Vorig jaar trok het festival 45.000 bezoekers. De line-up is nog niet bekend. 

Lowlands 17 - 19 augustus 


De Amerikaanse muzikant Pharrell Williams komt in augustus met zijn band N.E.R.D naar Lowlands in Biddinghuizen. De organisatie heeft ook de Britse zanger Tom Odell gestrikt. Andere namen voor het festival zijn Gorillaz, James Bay, Gogol Bordello, Jacob Banks, De Jeugd van Tegenwoordig, King Gizzard & The Lizard Wizard, en Patti Smith. 

Strandfestival ZAND - 25 augustus


Ook dit festival wordt op het Almere Strand gehouden. Grote namen als Anouk, Guus Meeuwis en BLØF treden dit jaar op. Er is plek voor 25.000 bezoekers. 

September

Pieper Festival - 5 - 16 september


Uiteraard keert het Pieperfestival dit jaar weer terug naar Emmeloord. Van gratis patat tot optredens, het veelzijdige festival trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

LelySTART - 14 - 16 september 


Dit gratis festival in Lelystad is een jaarlijks terugkerend evenement. Vorig jaar bezochten 22.500 mensen het culturele weekend. Het is nog niet bekend welke artiesten er dit jaar optreden. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel