Jongerendisco aan Festivalplein wordt gesloopt

ALMERE • Di 3 april 2018 | 17:22 • Dinsdag 3 april 2018 | 17:22

De discotheek aan het Festivalplein in Almere Stad wordt gesloopt. De meeste Almeerders kennen het gebouw als Eindelijk en de laatste jaren als Club 2Venue. 

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de grond waarop de discotheek is gevestigd niet meer te verhuren aan de exploitant en het gebouw te slopen. 

De jongerendisco staat sinds 1998 op het Festivalplein, in de buurt van station Almere Centrum. Het pand is de afgelopen twintig jaar meerdere malen van eigenaar gewisseld. 

Waarom wordt de discotheek gesloopt?


Volgens de gemeente betaalt de huidige eigenaar al vier jaar geen huur. Als reden noemt de eigenaar de overlast die zijn klanten ondervinden van rondhangende mensen op het naastgelegen basketbalveldje. Na verschillende rechtszaken is de huur nog steeds niet helemaal betaald. Volgens de gemeente is er sprake van een behoorlijke achterstand. Hoeveel dat is, wil de gemeente niet zeggen. 

Wat komt er op de plek van de gesloopte disco?

 
De gemeente wil de grond gebruiken voor de ontwikkeling van het Stationskwartier. Over die plannen wordt de raad binnenkort geïnformeerd. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel