Uitslag enquête afval inzamelen verwacht in mei

LELYSTAD • Do 5 april 2018 | 10:44 • Donderdag 5 april 2018 | 10:44

Half mei moet duidelijk worden welk inzamelsysteem voor restafval de inwoners van Lelystadse wijken het liefst willen. Tot 18 maart konden zij hun voorkeur aangeven voor een extra afvalbak aan huis of een ondergrondse container in de wijk.

De laagbouwwoningen hebben met het nieuwe systeem drie afvalbakken: een voor gft en etensresten, een voor papier en een voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. Door dit systeem blijft er nog een klein beetje restafval over en hierover konden de inwoners zelf kiezen hoe ze dit willen weggooien. Dit kan via een vierde bak bij huis of via een ondergrondse container in de wijk.

De keuze wordt per wijk ingevoerd. Het kan dus zo zijn dat er in de ene wijk een vierde bak komt en in een andere wijk een ondergrondse container. De stemmen worden momenteel geteld. De gemeenteraad wordt eerst geïnformeerd over de uitslag en daarna krijgen de inwoners het te horen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel