Actievoerders Oostvaardersplassen 'kapen' vergadering

FLEVOLAND • Do 5 april 2018 | 11:29 • Donderdag 5 april 2018 | 11:29

Een commissievergadering in het provinciehuis is woensdagavond enigszins gekaapt door tegenstanders van het beleid in de Oostvaardersplassen.

De commissie Duurzaamheid zou onder meer spreken over 'Afwegingskaders en richtlijnen binnen natuurbeheer'. Verschillende actievoerders waren naar het provinciehuis gekomen in te spreken bij dit onderwerp, hoewel dit niet direct betrekking op de Oostvaardersplassen had. Tijdens spreektijd hielden de tegenstanders opnieuw een pleidooi om het beleid in het natuurgebied aan te passen.

Voor de Statenleden zorgde dit voor een lastige situatie. Ze hoorden de sprekers met belangstelling aan, maar omdat de vergadering formeel niet over de Oostvaardersplassen ging, mochten de Statenleden niet inhoudelijk op het verhaal van de insprekers reageren.

Simon Miske van GroenLinks sprak na afloop over 'een verwarrende avond'. "Het ging er wel over, maar ook weer niet. En je mocht er ook niet over praten. Dat maakte het best onbevredigend." 

Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren vond het goed dat de tegenstanders hun verhaal konden doen. "Ik heb aandachtig geluisterd. Ik begrijp de mensen die hier vanavond staan. We kunnen dit meewegen in een volgende behandeling."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel