Met golfkarretjes over de Knardijk naar de radio luisteren

FLEVOLAND • Do 5 april 2018 | 23:02 • Donderdag 5 april 2018 | 23:02

De oude busverbinding over de Knardijk werd donderdagavond even in ere hersteld. Locatietheater Prins te Paard nam zo'n 90 bezoekers mee over de dijk in golfkarretjes voor een bijzondere voorstelling.

Tijdens de rit, langs onder meer een vliegtuigwrak en kunstwerk de Tong van Lucifer, luisterden mensen naar 'Radio Knardijk'. Onderweg kwamen ze verschillende personages tegen uit de uitzending.

De Knardijk was in de vijftiger jaren de verbinding tussen het werkeiland Lelystad-Haven en Harderwijk. Het was een druk bereden route met veelal dagjesmensen die nieuwsgierig waren naar het werkeiland. Er konden zelfs dagtochten worden geboekt om met een touringcar een dagje 'middle of nowhere' te beleven.

Onbedoeld werd het publiek daar donderdagavond ook op getrakteerd. Net zoals de bus vroeger onderweg wel eens met pech kwam stil te staan, kwamen ook enkele golfkarretjes tot stilstand in de modder. Pas nadat ze er uit waren gesleept, kon de voorstelling worden voortgezet.

De voorstelling vindt ook nog vrijdag plaats en maakt onderdeel uit van de zogeheten Erfgoedpop-up's. De provincie wil op deze manier onderzoeken wat het erfgoed in de provincie is zodat dit kan worden verwerkt in het beleid voor erfgoed.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel