Buurtbewoner probeert aanleg atletiekbaan tegen te houden

ZEEWOLDE • Vr 6 april 2018 | 15:39 • Vrijdag 6 april 2018 | 15:39

Een inwoner van Zeewolde probeerde vrijdag bij de Raad van State de aanleg van de atletiekbaan in zijn dorp tegen te houden. De aanleg is inmiddels begonnen en de baan kan naar verwachting eind juni in gebruik genomen worden. Toch vindt de buurtbewoner dat er meer onderzoek moet komen naar de geluids-, licht- en verkeersoverlast.

Volgens hem zal er veel meer verkeer van en naar het parkeerterrein rijden dan de gemeente aangeeft. Daarnaast vreest hij overlast van de 15 meter hoge lichtmasten bij de atletiekbaan annex ijsbaan. Of de bezwaren van de man de aanleg van het complex nog kunnen tegenhouden, is overigens de vraag. Volgens de Raad van State woont de man wel wat ver van de baan, op 230 meter afstand. 

Onherroepelijk


Verder bleek dat de omgevingsvergunning voor de atletiek- en ijsbaan al onherroepelijk is, zodat de man te laat is. Dat betekent dat de atletiekvereniging gewoon door kan gaan met de aanleg van de nieuwe atletiekbaan, de lichtmasten en het brede fietspad rondom de baan. Dat fietspad fungeert in de winter als ijsbaan.

De Raad van State doet binnen enkele weken uitspraak over deze kwestie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel