Ruim 40.000 euro voor herstellen Pier + Horizon

KRAGGENBURG • Za 7 april 2018 | 9:43 • Zaterdag 7 april 2018 | 9:43

Door toedoen van twee stormen, heeft landschapskunstwerk Pier + Horizon bij Kraggenburg grote schade opgelopen. Het herstelwerk gaat ruim 40.000 euro kosten. Dat laat de gemeente Noordoostpolder weten, die het kunstwerk beheert. 

Drijvende rietmatten zijn een belangrijk onderdeel van Pier + Horizon, maar een aantal kwam door de harde wind los. Dat leverde een gevaar op voor de scheepvaart, zegt de gemeente. Die wil de matten daarom vastmaken, wat zo'n 40.000 euro gaat kosten. 

Sceptisch


Ondanks deze investering is de gemeente Noordoostpolder sceptisch over het -ruim 2 jaar geleden gemaakte- kunstwerk. Zo is onderschat hoeveel onderhoud Pier + Horizon nodig heeft, vooral nu het blootgesteld wordt aan de natuur, zoals wind, water en golven.

'Teruggeven aan de natuur'


Eerder hebben de kunstenaar en aannemer al een deel van de schade hersteld. Daarnaast betaalt de provincie mee aan de werkzaamheden. Toch zegt de gemeente al meer geld in het werk te hebben gestoken dan afgesproken en kan daarom niet zeggen hoelang ze nog in het landschapskunstwerk blijft investeren. Mocht de gemeente stoppen met het onderhoud, dan wordt het werk 'teruggegeven aan de natuur'. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel